Caracateristicile Sandy Bridge vs Ivy Bridge de la Intel

HED
02 decembrie 2011

   Cu Intel Ivy Bridge lanst în jurul lunii aprilie 2012, Intel a raportat ca a început trimiterea oficiala partenerilor sai, producatori si distribuitori a asteptarilor de performanta ale Ivy Bridge. Xbit-Labs a publicat un set de diapozitive care se presupune ca sunt de la Intel, dar nu au fost sanctionati pentru publicarea lor. Acestea ar putea sa ne dea o privire rapida la ce tip de performanta ne-am putea astepta atunci când Ivy Bridge va fi lansat pe piata.
   Graficele arata Intel Core i7-3770, care are 4 nuclee (8 threads) la 3.40 GHz, cu 8MB L3 cache concureaza cu Core i7-2600 cu specificatiile similare.

   Potrivit diagramei, exista o îmbunatatire a noului procesor Core i7-3770. Intel datoreaza îmbunatatirea noii arhitecturi îmbunatatite si o performanta mai mare turbo boost. Aceasta poate fi atribuita noi tehnologii 22nm 3D Tri-Gate utilizata de viitoarele procesoare.
         -Îmbunatatire cu 7% în scorul SYSmark 2012;
         -Îmbunatatire cu 14% în scorul HDXPRT 2011;
         -Îmbunatatire cu 15% în scorul Cinebench 11.5;
         -îmbunatatire cu 13% în rezultatele ProShow Gold 4.5;
         -Îmbunatatire cu 25% în performanta Excel 2010.

   Graficele arata, de asemenea, imbunatatirea Intel HD Graphics 4000 care este peste generatia actuala de grafica integrata. HD Graphics 4000 imbunatatit dispune de o accelerare AVX, suport pentru DX11 si OpenCL 1.1, împreuna cu PCI-Express 3.0.
         -Performanta cu 56% mai mare în ArcSoft Expresso Media;
         -Performanta cu 192% mai mare prestabilita de scorul 3DMark Vantage;
         -Performanta cu 17% mai mare în 3DMark prestabilite cu CPU de referinta;
         -Performanta cu 199% mai mare în 3DMark Vantage cu GPU de referinta.

About - hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Displaying 1 Comments
Spune-ti parerea

  1. […] predecesorul lui Sandy Bridge, a avut o arhitectura bazata pe Nehalem. Arhitectura Sandy Bridge are unele similaritati cu […]

Lasa un comentariu

XHTML: Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>