Stiri IT – Ghiduri Jocuri PC – Noutati din lumea gamingului

Ghid: Cum să faci mai mulţi bani în GTA 5

După cum bine ştiţi, GTA 5 este mult mai mare decât GTA 4 în ceea ce priveşte dimensiunea hărţii şi oportunităţile pe care aceasta le oferă. Pentru a supravieţui în această lume plină de oportunităţi şi pentru a vă îndeplini “visul Grand Theft Auto”, veţi avea nevoie de mulţi dolari în cont.


Banii nu numai că vă vor lăsa să vă cumpăraţi haine, maşini, avioane, bărci, garaje sau cele mai puternice arme, ci vă vor oferi posibilitatea să vă începeţi propria afacere sau să vă cumpăraţi o nouă locuinţă în GTA Online.

Din fericire, pe lângă misiuni mai există o serie de moduri în care veţi putea pune mâna pe nişte bani. Mai jos am încercat să răspund la întrebarea “cum să faci bani în GTA 5?” enumerând câteva posibilităţi pe care le-am folosit eu.


Cum faci bani în GTA 5?

Jefuieşte magazine

Da, aceasta ar fi una dintre primele opţiuni pentru a face bani în GTA 5. În total sunt 19 magazine pe care le puteţi jefui (în unele dintre ele veţi găsi mai multe case de marcat). Tot ce trebuie să faceţi este să intraţi în magazin cu o armă şi să o îndreptaţi spre vânzător. Acesta va reacţiona în trei moduri: va scoate o armă şi se va apăra (destul de rar se întâmplă acest lucru, dar este posibil), va refuza să scoată banii din casa de marcat (în acest caz va trebui să trageţi un foc de avertizare) sau se va conforma şi va începe să scoată banii imediat ce aţi îndreptat arma spre el.

În GTA Online magazinele pe care le puteţi jefui sunt marcate pe hartă. Tot aici, dacă veţi purta o mască în timpul jafului iar în momentul în care ieşiţi din magazin o veţi scoate, nivelul de wanted va scădea.


Jefuieşte maşinile blindate

Acestea apar la întâmplare pe hartă pentru a vă oferi nişte bani în plus. Jefuind o maşină blindată puteţi câştiga în jur de 5000 de dolari, iar în modul online aproximativ 10.000 de dolari. În funcţie de timpul de reacţie, puteţi elimina poliţiştii înainte sau după ce au ajuns la camionetă. Pentru a deschide uşile din spate ale camionului blindat va trebui să trageţi cu o armă în uşile acestora sau folosind sticky bomb.

Jefuieşte oameni

Un alt mod foarte simplu în care puteţi face bani, este acela de a căuta un ATM şi aşteptaţi ca oamenii să îl foloseasă după care îi jefuiţi. Nu veţi găsi la ei o sumă mare de bani (câteva zeci sau uneori sute de dolari), dar cu siguranţă vor fi mai mulţi faţă de banii pe care îi găsiţi la persoanele aleatorii.

Uneori veţi întâlni hoţi ce îi jefuiesc pe unii cetăţeni în aproprierea bancomatelor. Dacă reuşiţi să îi prindeţi veţi obţine întotdeauna suma de 500 de dolari pe care o puteţi păstra sau o puteţi înapoia proprietarului oferindu-vă ca şi recompensă 50 de dolari.

Începeţi o afacere

GTA 5 dă jucătorilor posibilitatea de a-şi începe propria afacere. Puteţi cumpăra diferite afaceri în scopul de a stabili o sursă permanentă de venituri. De exemplu, compania „Downtown Cab Co.” costă în jur de 200.000 de dolari şi asigură un venit săptămânal de 2.000 de dolari sau „Los Santos Golf Club” costă 150 de milioane de dolari şi asigură un venit săptămânal de 264.500 de dolari.

Unele proprietăţi au, de asemenea, misiuni în care puteţi câştiga bani. De exemplu, dacă achiziţionaţi „McKenzie Field Hangar” puteţi să faceţi trafic de arme câştigând până la 7000 de dolari pe transport.