AC Mirage: De la hoț de stradă la erou al profeției Isu, tot ce trebuie să știi despre Basim

 AC Mirage: De la hoț de stradă la erou al profeției Isu, tot ce trebuie să știi despre Basim

Assassin’s Creed Mirage este cel mai nou joc din seria Assassin’s Creed, care va fi lansat săptămâna viitoare, pe 5 octombrie. Jocul se va desfășura în Bagdad, în secolul al IX-lea, și îl va avea ca protagonist pe Basim Ibn Ishaq, un asasin care este de fapt reîncarnarea lui Loki, zeul nordic al înșelăciunii. Dar cine este Basim și cum a ajuns el să fie personajul principal al acestui joc? Iată tot ce trebuie să știi despre el:

Cine este Basim Ibn Ishaq?

Basim Ibn Ishaq s-a născut în Bagdad, în anul 835. El a fost inițial un hoț de stradă, până când a fost recrutat de către Hidden Ones, predecesorii Asasinilor, de către maestrul Roshan. Basim a devenit un asasin priceput și a operat în mai multe țări străine, în numele Hidden Ones. El a ajuns să fie maestru asasin și liderul biroului din Constantinopol. De asemenea, el l-a luat ca ucenic pe Hytham, care îl va însoți în călătoriile sale.

Ce legătură are Basim cu Loki?

Basim este una dintre reîncarnările umane ale lui Loki, un Isu (o rasă superioară care a trăit înaintea oamenilor). Loki a folosit Yggdrasil, un arbore sacru care conecta diferite lumi, pentru a-și salva conștiința de la Marele Cataclism, un eveniment care a distrus aproape toată viața de pe Pământ. Loki și-a amintit treptat de viața sa anterioară și și-a propus să-și regăsească familia și să se răzbune pe Odin, cel care i-a închis fiul Fenrir și i-a alungat pe ceilalți copii, Jörmungandr și Hel.

În ce jocuri a apărut Basim până acum?

Basim a fost întâlnit pentru prima dată în jocul Assassin’s Creed: Valhalla, lansat în 2020. Acolo, el l-a întâlnit pe Sigurd Styrbjornsson, un viking care era reîncarnarea lui Týr, un alt Isu și prieten al lui Loki. Basim l-a însoțit pe Sigurd în Norvegia și apoi în Anglia, unde s-a aliat cu clanul Corbilor (Raven Clan), condus de Eivor Varinsdottir.

Eivor era reîncarnarea lui Odin, cel mai mare dușman al lui Loki. Basim i-a dezvăluit lui Eivor despre conflictul dintre Oculti și Ordinul Ancienilor (Order of the Ancients), o organizație secretă care urmărea să controleze lumea cu ajutorul artefactelor Isu. Basim a căutat împreună cu Sigurd Piatra Saga (Saga Stone), un obiect care putea trezi conștiința lui Týr din interiorul lui Sigurd.

Ce se întâmplă cu Basim la finalul lui Valhalla?

La finalul jocului Valhalla, Basim încearcă să-l ucidă pe Eivor pentru a se răzbuna pe Odin. El îl rănește pe Sigurd pentru a-l forța pe Eivor să-l urmărească până la Templul Yggdrasilului. Acolo, cei doi se luptă și ajung să activeze o poartă care îi duce într-o lume virtuală, creată de Isu. Eivor reușește să scape din acea lume, dar Basim rămâne blocat acolo. El este contactat de Aletheia, iubita lui Loki, care îi spune că ea este prinsă în Toiagul lui Hermes (Staff of Hermes), un alt artefact Isu. Ea îi cere lui Basim să o elibereze și să o găsească pe Layla Hassan, o asasină din prezent care deține toiagul.

În epilogul jocului Valhalla, Basim reușește să scape din Templul Yggdrasilului și să ajungă în prezent. El o găsește pe Layla Hassan la un alt templu Isu, unde ea încearcă să oprească o nouă catastrofă. Basim îi ia toiagul lui Layla și intră în contact cu Aletheia. El îi spune lui Layla că el este noul erou al profetiei Isu și că el va salva lumea. Apoi pleacă cu toiagul și cu o barcă, spunând că are multe de făcut.

Ce ne așteaptă în Assassin’s Creed Mirage?

Assassin’s Creed Mirage ne va arăta povestea lui Basim în Bagdad, în timpul Epocii de Aur a Islamului. Vom afla cum a devenit el un asasin și ce misiuni a îndeplinit pentru Oculti. De asemenea, vom vedea cum a început el să-și amintească de viața sa ca Loki și ce planuri are el pentru viitor.

Assassin’s Creed Mirage se va lansa pe 5 octombrie și va fi disponibil pentru PlayStation 4, PlayStation 5, Xbonx One, Xbox Series X/S și PC.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

2 Comments

  • […] să joci jocurile Assassin’s Creed în ordinea corectă AC Mirage: De la hoț de stradă la erou al profeției Isu, tot ce trebuie să știi despre Basim Cerinţe de sistem Assassin’s Creed Mirage Spider-Man 2: un nou trailer ne arată un New […]

  • […] Mirage Collector’s Case Cum să joci jocurile Assassin’s Creed în ordinea corectă AC Mirage: De la hoț de stradă la erou al profeției Isu, tot ce trebuie să știi despre Basim Cerinţe de sistem Assassin’s Creed Mirage Spider-Man 2: un nou trailer ne arată un New […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.