Acer Iconia Tab A700 review
Atunci cand a fost lansat iPad 3, Apple a prezentat noul display Retina care oferea o rezolutie de 2048x1536pixeli si o calitate foarte buna a imaginii. De atunci si pana in prezent, unii producatori de tablete Android au urmat exemplul, si au folosit display-ul Retina pentru cresterea rezolutiilor si performanta ecranului, ceea ce este foarte bine.
Iconia Tab A700 dispune de un display Full HD 1080p cu o rezolutie de 1920x1200pixeli. Desi rezolutia nu este la fel de mare precum ecranul lui iPad 3, acesta este foarte dinamic si plin de culoare, iar rezolutia este destul de mare pentru un astfel de ecran. Inafara de noul ecran, A700 dispune de o viata lunga a bateriei, cei de la Acer spun ca va tine pana la aproximativ 10 ore de redeare video.
Un alt plus al tabletei este noul procesor NVIDIA Tegra 3 quad-plus-one-core, 1GB de memorie RAM si 32GB spatiu de stocare. De asemenea aceasta dispune si de un slot pentru carduri microSD, precum si un port HDMI.
Acer Iconia Tab A700 este disponibila in doua culori: negru si argintiu, marginile si colturile sunt usor rotunjite, oferind un aspect placut, iar atunci cand o tinem in mana este destul de confortabila.
La fel ca multe alte tablete Android de 10.1inch, Iconia Tab A700 nu are butoane hardware in partea frontala, deasupra ecranului multitouch 1080p (1920x1200pixeli) observam o camera de 1MP. Tot in partea din fata observam logo-ul Acer situat jos in centru iar in partea de sus-dreapta logo-ul Iconia Tab.
Unghiurile de vizualizare ale ecranului pot spune ca sunt bune, dar daca veti folosi tableta in aer liber, va va fi un pic mai dificil sa cititi in lumina directa a soarelui, in puls, veti avea o senzatie de „orbire” in mediile puternic iluminate. Pe marginea din stanga a tabletei avem butonul „power” si mufa jack 3.5mm, iar in partea dreapta avem un slot microSD care este protejat de un capac rotativ, precum si un port micro HDMI. Pe marginea de jos observam „boxele” situate pe fiecare parte, un buton pentru reset precum si un port microUSB, iar in marginea de sus avem un rocker pentru volum si butonul de blocare.
Spatele tabletei e putin diferit decat celelalte, acesta pare a fi putin cauciucat, iar acest lucru face ca tableta sa se simta in siguranta in mainile noastre. Tot in partea din spate avem si camera foto de 5MP care se gaseste in partea de sus in centru.
Sa trecem si la partea software, si aici observam ca atunci cand deblocam tableta, se va afisa o interfata care ne ofera acces rapid si usor la browser, galerie, cautari google precum si la camera foto. A700 are cinci ercane personalizabile, acestea oferindu-va o multime de spatiu pentru a adauga diferite windget-uri si comenzi rapide.
Iconia Tab A700 vine cu o serie de aplicatii preinstalate si legaturi precum Acer Print (Asa cum ati putea ghici din numele sau, Acer Print va permite sa va conectati la diferite imprimante pentru a oferi o tiparire mai usoara), Amazon Kindle, Amazon MP3, AUPEO!, EquiView, Evernote, Files, HW Solitaire, Monopoly, Netflix, Polaris Office, Real Racing 2, VirusScan, WildTangent si multe altele. Puteti dezactiva unele (nu toate) dintre aceste aplicatii folosind meniul „Settings”.
Una dintre aplicatiile incluse care m-a surprins intr-un mod placut a fost Acer Files. Acest manager de fisiere ofera acces deplin la Internal Storage precum si accesul la orice carduri microSD. Acer Files foloseste o interfata foarte simpla, ceea ce ne place sa vedem intr-un manager de fisiere pe o tableta.
Calitatea imaginilor pe care am reusit sa le captam folosind camera de 5MP din spate, este pe picior de egalitate cu ceea ce ne-am asteptat, deoarece camera nu are blitz LED, iar fotografiile realizate in zone unde lumina este scazuta nu sunt chiar cele mai bune, insa fotografiile facute in zone acoperite si bine iluminate au fost la fel de bune precum fotografiile realizate de pe alte tablete ce ofereau o camera foto de 5MP.
In incercarea de a testa durata de viata a bateriei, am setat luminozitatea display-ului la 50% si am utilizat in permanenta tableta pe diferite site-uri, redare audio/video cat si radio timp de aproximativ 8 ore.
Ei bine, daca nu ati achizitionat ultimul model iPad de la Apple, cu siguranta A700 este o alternativa interesanta. In plus, fata de display-ul acesteia care suporta o rezolutie mai mare decat majoritatea tabletelor Android de pe piata. A700 ofera, de asemenea, o multime de spatiu de stocare (32GB) precum si slot pentru carduri microSD si conectivitate microHDMI. Testele noastre arata ca ecranul de inalta rezolutie ofera o performanta ridicata, iar reactia tabletei este foarte buna. Aceste fiind spus, ecranul de pe A700 este absolut superb.
Cele aproximativ 8 ore de utilizare nu arata ca A700 are cea mai buna baterie de pe piata, am fi dorit ca bateria sa tina mai mult, dar cu siguranta aceasta va fi suficienta pentru majoritatea utilizatorilor.
In concluzie, am fost oarecum multumiti de Acer Iconia Tab A700, desi nu este o tableta care iese in evidenta prin performanta, ofera o experienta de utilizare foarte placuta. In Romania pretul tabletei Acer Iconia Tab A700 ajunge undeva la aproximativ 2000lei.