Laptop Alienware 14 Review

 Laptop Alienware 14 Review

Unul dintre cele mai mari avantaje ale notebook-urilor Alienware este posibilitatea de a-ţi crea propria configuraţie. În afară de culoare, care nu poate fi schimbată, clienţii au posibilitatea să aleagă între un procesor Intel Core i7-4700MQ (2.4-3.4 GHz), Intel Core i7-4800MQ (2.7-3.7 GHz), şi Intel Core i7-4900MQ (2.8-3.8 GHz). În prezent există doar două opţiuni pentru placa video, cea mainstream, GeForce GT 750M şi cea high-end, GeForce GTX 765M.

De asemenea, puteţi alege între un display HD cu o rezoluţie de 1366 x 768 pixeli şi un display Full HD 1920×1080 pixeli, iar la capitolul memorie, aveţi posibilitatea să alegeţi 8GB sau 16GB RAM. Mai multe detalii despre opţiunile de upgrade disponibile găsiţi pe site-ul Dell.

alienware-14-review-romana

Nu există absolut nici o critică referitoare la calitatea construcţiei! Design-ul este un element important al notebook-urilor Alienware, 14 fiind complet reproiectat faţă de generaţia anterioară. Acest notebook are un aspect consistent, şasiul este extrem de puternic, suportul din aluminiu arată grozav iar sistemul de iluminare AlienFX are zece zone distincte, toate putând fi personalizate cu o culoare diferită.

alienware-14-review-romana

Cu o dimensiune de 335 x 258 x 42 milimetri şi o greutate de 2.9 kg, Alienware 14 nu este tocmai notebook-ul cel mai portabil.

Alienware 14 stă destul de bine la capitolul conectivitate. În partea dreaptă dispune de un cititor de carduri, un port USB 3.0 şi portul pentru internet, iar în partea din stânga avem un slot de blocare Kensington, DisplayPort, HDMI, 2 porturi USB 3.0, microfon precum şi 2 jackuri audio.

Datorită tehnologiei IPS, imaginea arată la fel indiferent din ce unghi privim. Suprafaţa anti-orbire este de apreciat deoarece elimină reflexiile inerente în ecran. Contrastul este excelent iar cele şapte nivele de luminozitate sunt aici pentru a vă salva de lumina directă a soarelui. În general, display-ul este mai mult decât impresionant, mai ales pe versiunea cu display Full HD.

Alienware 14 dispune de o tastatura complet iluminată iar culoarea poate fi personalizată folosind software-ul AlienFX. Touchpad-ul, ca şi tastatura, este iluminat în fundal în funcţie de culoarea pe care o preferaţi. Îmi place faptul că acest touchpad dispune de butoane fizice pentru click, este mult mai simplu şi mai natural.

Notebook-ul este echipat cu un procesor quad-core bazat pe arhitectura Intel Haswell. Deşi, Core i7-4800MQ şi Core i7-4900MQ sunt semnificativ mai rapide, Core i7-4700MQ oferă performanţe adecvate. Performanţa masivă a procesorului este parţial activată de tehnologia Turbo Boost şi Hyper Threading.

Nu trebuie să uităm nici de grafica integrată HD 4600. Combinată cu tehnologia Nvidia Optimus, Alienware 14 poate comuta foarte uşor între Intel GPU şi placa video dedicată. Această soluţie oferă mai multe avantaje, cum ar fi un consum redus de energie precum şi durata bateriei.


Dell Alienware 14 notebook computer

Bateria cu 6 celule de 6.000 mAh nu este chiar atât de perfectă pentru Alienware 14. Aceasta ţine în jur de o oră folosit la luminozitate maximă şi până la 4 ore folosit la luminozitate minimă.

Alienware 14 este un upgrade vizibil faţă de predecesorii săi, este un notebook bine rotunjit, cu foarte putine păreri contra. Ceea ce scoate în evidenţă acest notebook, este performanţa remarcabilă datorită procesorului Intel quad-ocre, grafica Nvidia, designul care este foarte bine executat, cât şi sistemul de iluminare AlienFX.

Să nu uităm că Alienware 14 are şi câteva puncte slabe. Greutatea (2.9 kg) şi înălţimea exagerată s-ar putea să ii deranjeze pe unii utilizatori. Un alt punct slab este zgomotul destul de puternic atunci când rulăm diferite jocuri. Personal aş fi preferat să văd un ecran ceva mai mare cât şi o placa video mai puternică precum HTX 780M.

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.