Arthur Morgan (Red Dead Redemption 2)

 Arthur Morgan (Red Dead Redemption 2)

Arthur Morgan este personajul principal și protagonistul jocului Red Dead Redemption 2, lansat în 2018 de Rockstar Games. El este un bandit notoriu, care servește ca principal executor al bandei Van der Linde, ajutandu-si mentorul, Dutch van der Linde, să își îndeplinească visul de a trăi în afara legii. El trebuie să facă față declinului Vestului Sălbatic, în timp ce încearcă să supraviețuiască forțelor guvernamentale și altor adversari într-o reprezentare ficționalizată a frontierei americane.

Lyle Morgan (tatăl lui Arthur Morgan)

Arthur Morgan s-a născut în jurul anului 1863 în nordul Americii. În copilărie, mama sa a murit din cauze necunoscute, iar tatăl său era un infractor și un bandit. În 1874, când Arthur avea 11 ani, tatăl său a fost arestat pentru furt. Morgan a fost martor la moartea sa și, deși avea o relație tensionată cu el, i-a păstrat pălăria și o fotografie cu acesta. În jurul anului 1877, Arthur a fost găsit ca un “delincvent sălbatic” și ridicat de pe străzi de Dutch van der Linde și Hosea Matthews. Considerându-i ca pe niște figuri paterne surogate, Arthur a împărtășit viziunea lui Dutch despre o viață trăită liber de constrângerile civilizației și ale legii. Cei doi l-au învățat cum să citească, să scrie, să vâneze, să lupte, să tragă și să călărească, devenind primul lor protejat și unul dintre membrii fondatori ai bandei Van der Linde. La un moment dat, Arthur a găsit un câine de companie pe nume Copper, de care s-a apropiat foarte mult. Din păcate Copper a murit mai târziu și Arthur a păstrat o fotografie cu el pe căruța sa.

Mary Gillis

Ca tânăr adult, Arthur a întâlnit o fată pe nume Mary Gillis, de care s-a îndrăgostit profund și chiar s-au logodit. Cu toate acestea, relația lor nu a funcționat din cauza stilului de viață al lui Arthur  și a dezaprobării familiei ei față de el. Mary i-a cerut lui Arthur să renunțe la banda Van der Linde și să fugă cu ea, dar el nu a putut face acest lucru din loialitate față de Dutch și ceilalți membri ai bandei. Cei doi s-au despărțit definitiv după ce tatăl lui Mary Gillis a murit.

În jurul anului 1896, Arthur a avut o aventură scurtă cu o femeie pe nume Eliza, care i-a dat naștere unui fiu pe nume Isaac. Arthur nu știa despre existența fiului său până când Eliza nu l-a contactat pentru a-i cere ajutor financiar. Arthur i-a vizitat ocazional pe Eliza și Isaac și le-a oferit bani pentru trai, iar din teama de a nu-și pierde încă odată familia, Arthur nu s-a implicat emoțional în viața acestora. Într-o zi, când Arthur a venit să-i viziteze, i-a găsit pe amândoi uciși de niște bandiți care le-au jefuit casa. Arthur i-a îngropat pe Eliza și Isaac și a regretat că nu le-a oferit mai multă dragoste și protecție.

Evenimentele din Red Dead Redemption 2 îl prezintă pe Arthur în ultimii ani ai vieții sale, când banda Van der Linde este urmărită de agențiile federale și de vânătorii de recompense. Arthur își ajută camarazii să supraviețuiască și să execute diverse misiuni pentru a aduna bani și resurse. El se confruntă cu diferite conflicte, atât interne, cât și externe, cum ar fi rivalitatea cu Micah Bell, un membru nou al bandei care îl provoacă pe Arthur și îl manipulează pe Dutch; relația sa complicată cu Mary, care îl contactează din nou pentru a-i cere ajutor; implicarea sa în războiul dintre familiile Gray și Braithwaite, două clanuri bogate din sud care se luptă pentru putere; alianța sa temporară cu indienii Wapiti, care sunt amenințați de expansiunea guvernului; escapada sa pe insula Guarma, unde este prins într-o revoltă a sclavilor împotriva unui tiran local; și diagnosticul său cu tuberculoză, o boală incurabilă la acea vreme, care îi afectează grav sănătatea și perspectiva asupra vieții.

John Marston, Jack Marston, Abigail Marston

Pe măsură ce jocul progresează, Arthur devine tot mai deziluzionat de viziunea lui Dutch și de acțiunile sale tot mai violente și iraționale. El începe să se întrebe dacă banda mai are un viitor sau dacă este doar o relicvă a unei lumi care dispare. El începe să-și reconsidere alegerile și să-și caute răscumpărarea pentru greșelile sale din trecut. El încearcă să-și salveze camarazii care încă au o șansă să scape de viața de bandit, cum ar fi John Marston, soția sa Abigail și fiul lor Jack. De asemenea, încearcă să-și repare relația cu Mary, dar este prea târziu pentru a o recuceri.

Personalitate

Arthur Morgan este un personaj complex și contradictoriu, este un bandit dur și nemilos, care nu se dă înapoi de la a ucide sau a jefui pe cei care îi stau în cale. El este loial față de banda Van der Linde și față de viziunea lui Dutch despre libertate. De asemenea este cinic și sarcastic, având adesea replici amuzante sau ironice la adresa celor din jur.

povestea-personajului-arthur-morgan-red-dead-redemption-2
Arthur Morgan

În același timp, el este un om sensibil, care are grijă de copii și de animale și de cei care au nevoie de ajutor. El este capabil să-și exprime sentimentele și să-și recunoască greșelile. Este curajos și onorabil, luptând pentru cauzele drepte și protejând pe cei dragi. Este inteligent și inventiv, găsind soluții creative la problemele cu care se confruntă. De asemenea, este pasionat de artă și cultură, apreciind cărțile, muzica, pictura și poezia.

Arthur Morgan este un personaj care evoluează pe parcursul jocului, în funcție de acțiunile jucătorului și de circumstanțele în care se află. El poate fi mai bun sau mai rău, mai altruist sau mai egoist, mai optimist sau mai pesimist. El poate fi un erou sau un anti-erou, un salvator sau un distrugător, un sfânt sau un păcătos.

Relația cu Dutch

Arthur și Dutch au avut o relație foarte strânsă și complexă, care a evoluat de-a lungul jocului. După cum spuneam mai sus, Dutch l-a adoptat pe Arthur când acesta era doar un copil și i-a oferit o familie și un scop în viață. Arthur l-a admirat pe Dutch pentru carisma și inteligența sa și l-a urmat fără să îl conteste. Dutch îl considera pe Arthur ca pe un fiu și îi acorda multă încredere și respect.

Cu toate acestea, relația lor a început să se deterioreze după ce banda a fost nevoită să fugă din Blackwater, din cauza unui jaf eșuat. Dutch a devenit din ce în ce mai paranoic și violent, fiind influențat negativ de Micah Bell, un nou membru al bandei. Arthur a început să își pună la îndoială loialitatea față de Dutch, văzând cum acesta își sacrifică camarazii pentru planurile sale nerealiste. Arthur a încercat să îl convingă pe Dutch să renunțe la viața de bandit și să se retragă cu banii pe care îi aveau, dar Dutch nu l-a ascultat.

povestea-personajului-arthur-morgan-red-dead-redemption-2-dutch-vander-line
Dutch van der Linde si Arthur Morgan

În final, relația lor s-a rupt complet când Dutch l-a abandonat pe Arthur în timpul unui atac al armatei americane, crezând că Arthur l-a trădat. Arthur a fost dezamăgit și furios pe Dutch, realizând că acesta nu mai era omul pe care îl cunoștea. Dutch a regretat mai târziu decizia sa, dar nu a putut să își recupereze prietenia cu Arthur, care a murit în brațele lui John Marston.

Arthur și Dutch au avut o relație profundă și tragică, care a fost marcată de dragoste paternală, dar și de deziluzie și trădare.

Relația cu John Marston

Arthur și John au fost ca doi frați, crescând împreună sub aripa lui Dutch van der Linde și a bandei sale de bandiți. Cei doi au împărtășit multe aventuri și peripeții, dar au avut și conflicte și neînțelegeri. Arthur l-a criticat adesea pe John pentru că a părăsit banda pentru un an, fără să dea nicio explicație, și pentru că a pus familia sa înaintea loialității față de Dutch. John l-a acuzat pe Arthur că este prea orb și prea supus față de Dutch, care devenea din ce în ce mai paranoic și instabil.

povestea-personajului-arthur-morgan-red-dead-redemption-2-john-marston
John Marston si Arthur Morgan (sursa: ggtalks.com)

Cu toate acestea, în ciuda diferențelor lor, Arthur și John s-au respectat și s-au ajutat reciproc în momentele dificile. Arthur l-a salvat pe John de la moarte după ce a fost rănit de un lup în munți, l-a ajutat să scape din închisoare după ce a fost capturat de agenții Pinkerton și i-a oferit sfaturi și sprijin pentru a-și proteja familia. John i-a fost recunoscător lui Arthur pentru tot ce a făcut pentru el și i-a fost alături când acesta a fost diagnosticat cu tuberculoză. În final, Arthur și-a sacrificat viața pentru John, dându-i calul său și asigurându-i o cale de scăpare din confruntarea cu banda lui Dutch. John nu l-a uitat niciodată pe Arthur și i-a răzbunat moartea ucigându-l pe Micah Bell, cel care l-a trădat pe Arthur.

Arthur și John au avut o relație profundă și complexă, care a fost marcată de dragoste fraternă, dar și de tensiune și rivalitate. Ei au fost doi dintre cei mai importanți membri ai bandei Van der Linde și doi dintre cei mai memorabili protagoniști din seria Red Dead Redemption.

Sfârșitul lui Arthur Morgan

Moartea lui Arthur este unul dintre cele mai emoționante și tragice momente din jocul Red Dead Redemption 2 si poate unul dintre cele mai emoționante momente dintr-un joc video. Arthur moare din cauza tuberculozei, o boală incurabilă la acea vreme, care i-a fost transmisă de un debitor pe care l-a bătut pentru a-i recupera banii.

În funcție de nivelul de onoare al jucătorului, Arthur poate avea două moduri diferite de a muri. Dacă nivelul de onoare este scăzut, Arthur este trădat direct de Dutch și ucis de Micah, fie prin înjunghiere, fie prin împușcare. Dacă nivelul de onoare este ridicat, Arthur moare singur pe un deal, privind răsăritul.

În ambele cazuri, Arthur își dă seama că nu mai are mult de trăit și încearcă să se răscumpere pentru faptele sale rele. El îl ajută pe John Marston să scape din banda lui Dutch și să își salveze familia. El îi dă lui John calul și jurnalul său, în care a scris gândurile și sentimentele sale. El își ia rămas bun de la camarazii săi loiali, cum ar fi Sadie Adler , Charles Smith și Rains Fall. El își exprimă regretul pentru cei pe care i-a pierdut sau i-a dezamăgit, cum ar fi Hosea Matthews, Lenny Summers, Sean MacGuire, Kieran Duffy , Molly O’Shea, Abigail Roberts, Jack Marston și Mary Linton .

Moartea lui Arthur este o reflecție asupra temelor principale ale jocului: sfârșitul unei ere, consecințele alegerilor și sensul vieții. Arthur este un personaj complex și memorabil, care a fost lăudat de critici și de fani pentru profunzimea și evoluția sa. El este considerat unul dintre cei mai buni protagoniști din istoria jocurilor video.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.