Review Asus M4A88T-M

 Review Asus M4A88T-M

Cu grafica integrata 880G, suport pentru procesoarele AMD Six-Core, SATA 6Gbps, suport USB 3.0 si un pret destul de bun, Asus M4A88T-M este o varianta buna pentru cei care doresc un desktop AM3. AMD 880G Northbridge este o versiune actualizată a chipset-ul 785G prezentate pe placile de baza mai vechi, produse undeva prin 2009-2010. Acest chipset 880G, suporta PCI-Express 2.0, DirectX 10.1, Hybrid Crossfire, Avivo HD (UVD 2.0), DVI, HDMI precum si un port display. Noul Radeon HD 4250 (IGP) dispune de o viteza de clock de aproximativ 560Mhz, viteza relativ buna.
In legatura cu designul placii, Asus M4A88T-M este o placa micro-ATX, culorile fiind cele specifice, negru si albastru, au fost folositi condensatori solizi peste tot pentru o fiabilitate mai buna si de asemenea un radiator albastru care raceste in mod pasiv chipset-ul grafic.

Incepand cu marginea de sus, vom observa un conector de alimentare cu 4 pini 12V, in partea dreapta sus avem pini COM, o locatie cam neobisnuita, dar nu prezinta nici o problema componentelor din jur. Continuand pe marginea din dreapta a placii, observam standardul ITE IT8721F, controler gasit de obicei pe multe dintre placile high-end de la ASUS. Acest „ITE IT8721F” prevede temperatura si tensiunea placii si este pe deplin compatibil cu programe de monitorizare, cum ar fi HWMonitor.

Asus M4A88T-M review
Asus M4A88T-M review
Alaturi de controlerul ITE IT8721F, avem un set de conectori LPT, butonul MemOK! (in cazul in care se ivesc probleme de incompatibilitate cu anumite module de memorie, intra in joc acest instrument remarcabil de salvare: tot ce trebuie sa faci este sa apesi pe butonul MemOK!. Cu ajutorul acestei tehnologii, sistemul tau va determina setarile de siguranta, va testa automat diverse latente de memorii, pas cu pas, pana va gasi combinatia potrivita, dupa care va porni sistemul, imbunatatind considerabil procesul de pornire al PC-ului.), un conector ATX 24 pini si un port pentru conexiunile IDE.

In partea dreapta jos observam 6 porturi SATA 6Gbps contectate direct la SB850 southbridge si chip-ul BIOS, continuand de-a lungul marginii observam functia „Core Unlocker”, o alta caracteristica pe care o gasim pe placile high-end Crosshair IV Formula. Pe scurt acest Core Unlocker deblocheaza nucleele procesorului oferind o performanta mai mare. De asemenea Asus M4A88T-M ofera calitate audio high-definition pe 8 canale furnizata de Realtek ALC892.
Privind panoul I/O, observam diverse porturi de conectare, port pentru tastatura PS2, 4 porturi USB 2.0, 2 porturi USB 3.0, DSUBm DVI, HDMI, TOSLINK, Gigabit LAN si porturile audio.

Aceasta placa de baza este un succes datorita chipului grafic care reuseste sa concureze cu chipurile Intel Graphics de pe procesoarele i5 si i3. Produsele celor de la AMD continua sa ne impresioneze cu noi caracteristici si preturi extrem de rezonabile, ceea ce este foarte bine. Au existat unele puncte de slabiciune, dar asta nu a oprit ca M4A88T-M sa ne ofere o experienta bine rotunjita, aceasta ridicandu-se la inaltimea asteptarilor noastre in ceea ce priveste puterea si inteligenta placii.

Chipul grafic ofera performate adecvate pentru a rula filme de inalta calitate 1080p sau chiar unele jocuri first-person shooter. Tinand cont ca este o placa entry-level, noi recomandam aceasta placa pentru fanii AMD datorita raportului calitate/pret foarte bun, placa ajunge undeva la 430 RON.

Specificatii M4A88T-M

Specificatii M4A88T-M

Asus M4A88T-M review

Comanda acum Asus M4A88T-M

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.