Beneficiile unei placi de baza server vs. o placa de baza desktop

 Beneficiile unei placi de baza server vs. o placa de baza desktop

O placa de baza server este o placa de baza a unui server. Placa de baza este ca o autostrada pentru comunicare. Toate sistemele conectate la placa de baza, comunica prin aceasta la un moment dat.
Ele se conecteaza, fie direct, prin conectarea la aceasta sau prin stabilirea de comunicari printr-unul din porturile de pe placa. Pe scurt, scopul sau este de a genera comunicare intre sisteme si componente. O placa de baza este o parte foarte importanta a unei retele de severe, deoarece permite diferitelor sisteme de pe retea sa comunice unul cu altul.
server motherboard
Acesta este in continuare conectat si la componente PC individuale. Toate lucrurile importante sau componentele tuturor computerelor din retea sunt conectate la aceasta placa. Exista cateva lucruri care pot fi modificate in interiorul placii de baza, in timp ce altora este bine sa le lasam in pace. O placa de baza server poate fi, in general, mai rapida decat o placa de baza desktop.
Aceasta poate suporta mai multe sisteme individuale in acelasi timp. Acest lucru este posibil datorita capacitatii unei placi de baza server de a gazdui o capacitate de memorie RAM mai mare. Deci, exista mai multe sloturi disponibile intr-o placa de baza server pentru a imbunatati memoria RAM.

Acesta este modul in care placa de baza server are o capacitate mai mare pentru memoria RAM, in comparatie cu o placa de baza desktop, care are o capacitate mai mica si, totodata, mai putine sloturi disponibile. Desi nu este nimic gresit in a avea un server ruland pe un singur desktop, performanta acestuia va depinde de ceea ce face.

Dar daca o placa de baza desktop este folosita pentru a incarca mai multe sisteme, aceasta trebuie sa aiba o capacitate mai mare, viteza mai mare si RAM. O placa de baza server, poate oferi o viteza de procesare mai mare, datorita faptului ca are mai mult spatiu disponibil pentru a rula mai multe procese, mai rapid, in acelasi timp. Mai mult decat atat, atunci cand sunt rulate aplicatii grele pe un server desktop si sunt accesate de catre mai multe sisteme simultan, exista mai multe sanse de un blocaj la minim sau chiar inchiderea serverului.Acesta este un caz rar, cu o placa de baza dedicata server. Daca trebuie sa rulati multe site-uri mici, aceasta nu va fi un lucru greu cu un server cu sistem de operare Linux, cu o memorie RAM de cel putin 4 GB si nu veti avea nevoie de niciun server hardware intr-un astfel de caz.
Daca trebuie sa faceti mult mai mult decât acest lucru, trebuie sa aveti o placa de baza server. Acest lucru este important, din cauza faptului ca aceasta poate suporta mai mult RAM, comparativ cu cele 4 sloturi de memorie de pe o placa de baza desktop. Cele 4 sloturi de memorie poate avea o memorie RAM de maxim 20 GB.

Ce se intampla daca aveti nevoie de mai mult decat atat? Atunci veti avea nevoie de o placa de baza server, care va depinde de tipul de performanta si de spatiul pe care doriti sa-l aiba acesta.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

3 Comments

 • Buna ziua

  As fi interesat sa stiu ce placa este in a doua poza… ce-a cu 4 socketuri de intel 😛 .. daca se poate..

  Multumesc

  • Salut,

   Este Arima AMD Opteron Quad Core Socket F 3000 series.

 • Poate suna prostesc, dar sincer nu stiu si intreb doar: un desktop poate rula cu o place debaza server?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.