Ce inseamna HTML?
HTML este acronimul de la HyperText Markup Language si reprezinta un limbaj pentru crearea si marcarea (formatare, aranjare) unui document astfel incat sa poata fi publicat pe World Wide Web si vizualizat cu ajutorul unui browser (Internet Explorer, Netscape, Opera etc.).
Termenul de hypertext desemneaza un material sub forma de text si imagine, interconectat intr-o maniera complexa, nesecventiala, in care utilizatorul poate naviga, cauta informatii referitoare la un obiect. Hypertext-ul trebuie interpretat ca un text care semnaleaza o legatura la o alta informatie web, de obicei un alt document web, si este identificat prin subliniere sau culoare, pentru a-l deosebi de textul simplu.
Hypermedia este un termen aproape sinonim celui de hypertext, singura deosebire fiind faptul ca subliniaza prezenta si a unor elemente care nu sunt de tip text, cum ar fi animatii, secvente sonore sau secvente video.
HTML se utilizeaza din 1990, cunoscand cateva versiuni de dezvoltare, fiecare dintre acestea imbunatatind performantele limbajului. Ultima varianta (la data elaborarii acestui ghid) este HTML 4.01. ce include facilitatile versiunilor anterioare (tag-uri de marcare, tag-uri pentru hiperlegaturi, antete, paragrafe, liste, elemente de meniu, formatare caractere, imagini in-line si tag-uri pentru schimbul de date dinamic intre utilizatori), adaugand facilitati si extensii pentru numere, tabele si elemente de control.