Ce să aleg între consola PS4 și consola PS4 PRO

 Ce să aleg între consola PS4 și consola PS4 PRO

Se pare că Sony stă destul de bine la capitolul lansări de console, anul acesta lansând două versiuni noi ale consolei PlayStation 4. Undeva prin septembrie, aceștia au lansat consola PlayStation 4 Slim care a venit cu un design ceva mai mic dar cu aceleași specificații prezente și pe pe prima versiune lansată la sfârșitul anului 2013. Luna trecută, mai exact pe 10 noiembrie, Sony a lansat consola PS4 PRO care, de această dată vine cu ceva îmbunătățiri față de versiunile anterioare.
Bineînțeles că oadată cu lansarea acestei console, Sony i-a pus în ceață pe mulți utilizatori PlayStation sau pe cei ce urmează să își achiziționeze o consolă. Așadar, toate site-urile și forumurile de profil au început să explodeze cu întreări legate de achiziționarea consolei PlayStation 4. În acest articol voi încerca să îți explic în mare care este diferența dintre o consolă PlayStation 4 / PlayStation 4 Slim și PlayStation 4 PRO.

DESIGN PS4 vs PS4 PRO

Cea mai evidentă diferență la prima vedere între PS4 și PS4 Pro este designul consolei. În timp ce primul model PS4 are două straturi separate de unitatea optică și două porturi USB, la PS4 PRO cei de la Sony au adăugat încă un strat făcând consola ceva mai lată.

În ciuda acestei modificări de design, PS4 PRO nu este cu mult mai mare față de versiunea originală PS4. Acesta este cu aproximativ 2 centimetri mai lungă și cântărește 3.3Kg, cu aproximativ 500g mai mult față de prima versiune PS4. Dimensiunile exacte le găsiți în imaginea de mai jos.

diferente_ps4_vs_ps4pro_ce_sa_cumpar

La capitolul conectivitate, diferența dintre cele două console nu este una foarte mare. PS4 PRO vine în plus cu încă un port USB 3.0 care ar putea fi destul de util dacă ți-ai propus să îți cumperi un PlayStation VR și un port HDMI actualizat. Dacă pe prima versiune aveam un port HDMI 1.4, PS4 PRO vine echipat cu HDMI 2.0 care îi permite să afișeze rezoluții 4K. Fac aici o mică paranteză pentru a vă spune că dacă vă veți achiziționa o consolă PS4 PRO nu veți avea nevoie de un cablu HDMI 2.0. Toate cablurile HDMI suporta 4K nativ.

diferente_ps4_vs_ps4pro_care_este_mai_bun


SPECIFICAȚII ȘI PERFORMANȚĂ PS4 vs PS4 PRO

Probabil că la acest capitol găsim principalul motiv pentru care ai vrea să faci upgrade la PS4 PRO. Acesta folosește un processor AMD quad-core tactat la 2.1Ghz față de 1.6Ghz pe care îl găsim pe versiunile anterioare (PS4 original și PS4 Slim au aceleași specificații hardware) și un chipset grafic mai performant ce rulează la 911MHz față de 800MHz.

Cea mai mare îmbunătățire în comparație cu versiunile anterioare este suportul 4K atât pentru jocuri cât și pentru vizualizarea serviciilor de streaming precum Netflix sau YouTube la rezoluții foarte bune.

diferente_ps4_vs_ps4pro_specificatii

De asemenea, consumul de energie este puțin mai mare la noua consolă PS4 PRO. Aceasta consumă 310W comparativ cu prima versiune PS4 care consumă 250W sau PS4 Slim care are un consum și mai mic de doar 165W.

Un alt lucru ce îi oferă lui PS4 PRO un plus, este suportul VR care a fost puțin îmbunătățit datorită specificațiilor, dar chiar și așa, diferențele vor fi subtile la început. Probabil că dezvoltatorii se vor putea folosi acum de ceva mai multă putere din partea lui PS4 PRO pentru a creea experiențe VR mult mai interesante. În ceea ce privește performanța timpului de încărcare, PS4 PRO nu este cu mult peste celealte versiuni. Așadar, dacă vrei o performanță sporită, îți recomand să faci un upgrade la un SSD.
Jocuri PS4 vs PS4 PRO

Sunt compatibile jocurile de pe PS4 cu noua consolă PS4 PRO? Da, în ciuda specificațiilor, absolut toate jocurile vor fi compatibile atât cu PS4/PS4 Slim cât și cu PS4 PRO. Așadar, toți utilizatorii de PS4 se vor putea întâlni în modul multiplayer, indiferent de versiunea consolei (PS4/PS4 SLIM sau PS4 PRO). De asemenea, cei de la de la Sony au declarat că nu vor lansa exclusivități pentru consola PlayStation 4 PRO.

Fie că jucați pe PS4 PRO, PS4 Slim sau PS4, veți avea acces la aceleași jocuri uimitoare cu aceleași caracteristici și aceiași comunitate vibrantă care fac ca PlayStation să fie cel mai bun loc pentru a vă juca„, a declarat Andrew House, CEO-ul Sony.

Prin urmare, dacă ești deținător de PS4 sau PS4 Slim, stai liniștit pentru că cu siguranță vei putea juca exclusivitățile PS4 ce vor fi lansate în viitor. Days Gone este unul dintre titlurile PS4 cele mai așteptate în 2017 și probabil că vom primi noi noutăți în legătură cu The Last of US 2, jocul care este așteptat de milioane de fani din întreaga lume.

the_last_of_us_2_2017_ps4

Diferența de preț PS4 / PS4 Slim / PS4 PRO

În ceea ce privește prețul, diferența dintre versiunea originală PS4 și PS4 Slim este de aproximativ 100-200lei, depinde magazin. Așadar, PlayStation 4 500GB are un preț aproximativ de 1200lei, PlayStation 4 1TB aproximativ 1300lei iar PlayStation 4 Slim 500GB pleacă de la aproximativ 1300lei. Diferența majoră apare la PlayStation 4 PRO care momentan se găsește în România la aproximativ 1800lei. Puteți verifica mai jos oferta actualizată.

ps4_pro_pret_ieftin

Ce să aleg dintre PS4 PRO și PS4?

Este mai bun un PS4 PRO? Ce să aleg între PS4 și PS4 PRO? sunt întrebări văzute des pe forumuri sau site-uri de profil. Așadar, dacă experiența 4K nu este prea importantă pentru tine sau dacă nu deții un televizor 4K cu suport HDR și nu ai de gând să îți achiziționezi unul în perioada următoare, rămâi la PS4 sau PS4 Slim. PlayStation 4 PRO a fost poiectat special pentru a oferi streaming 4K și grafică îmbunătățită, bineînțeles la jocurile care suportă acest lucru. Așadar, de acum încolo vom vedea din ce în ce mai multe lansări cu suport 4K și grafică pe măsură.

Cu siguranță împătimiții de jocuri video pe console vor opta pentru upgrade la noua consolă PS4 PRO. În schimb, dacă ești un jucător ocazional, consola PS4 sau PS4 Slim își va face treaba foarte bine cu următoarele titluri ce vor fi lansate pe PS4.

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.