Dell Inspiron 15-3521 Review

 Dell Inspiron 15-3521 Review

Astăzi vă prezentăm un review integral dedicat laptop-ului Dell Inspiron 15, un laptop low-cost, surprinzător de puternic, cu un ecran de 15.6 inchi. Atât interiorul cât şi exteriorul carcasei arată foarte bine, însă, este un pic mai gros şi mai voluminos decât unii rivali ai săi. Dar, acest lucru poate fi justificat prin specificaţiile sale şi tastatura care include şi Numpad. Modelul testat de noi este echipat cu un procesor Intel Core i5-3317U, o placă video AMD Radeon HD 7670M cu 1GB de memorie, un hard disk de 500GB precum şi 4GB de memorie RAM. Dar până la performanţa acestuia, să aruncăm o privire asupra aspectului.


Carcasa este una destul de rigidă. Balamalele sunt foarte bine reglate, iar la 130 de grade, ecranul găseşte o poziţie destul de solidă. În general, carcasa oferă o impresie bună. Hard disk-ul şi memoria RAM pot fi înlocuite cu uşurinţă. Este nevoie doar de scoaterea uni singur capac pentru a putea ajunge la ele. La ventilatorul laptopului însă, veţi putea umba puţin mai greu, dar nu este foarte dificil de desfăcut.

La capitolul conectivitate, Dell Inspiron 15 – 3521 dispune în parte din faţă de un cititor de carduri, în partea din dreapta: un port USB 2.0, unitatea optică precum si Kensington, iar în partea stângă avem portul de alimentare, un port HDMI, portul Ethernet, două porturi USB 3.0, un port USB 2.0 precum şi jack-ul pentru căşti.

Dell Inspiron 3521 Review

Cum spuneam şi mai sus, Dell Inspiron 15-3521 dispune de un display-ul de 15.6 inchi cu o rezoluţie de 1366×768 pixeli. Unghiurile de vuzualizare arată destul de bine, iar finisajul lucios face culorile să pară mult mai intense. Spre deosebire de multe laptop-uri lansate recent, Inspiron 15 nu dispune de touchscreen, iar datorită suprafeţei TFT, utilizarea în aer liber nu este unul dintre punctele sale forte.

Tastatura este excelentă. Stabilitatea acesteaia este foarte bună, oferind o tastare rapidă şi precisă. De asemenea şi touchpad-ul este unul foarte precis. Mişcările degetelor sunt convertite foarte repede, iar Dell, oferă o configurare pentru multi-touchpad, precum sensibilitate, scrolling sau zoom. Ceea ce nu îmi place la touchpad, sunt butoanele mouse-ului. Se „declanşează” foarte repede şi sunt zgomotoase.


Dell Inspiron 15 este mai puternic decât multe alte laptop-uri la acelaşi preţ de pe piaţă, datorită procesorului Intel Ivy Bridge Core i5-3337U. Celelalte alternative Dell Inspiron 15 disponibile pe piaţă, pot dispune de procesoare precum Intel Core i7-3537U, Intel i3-2375M sau Intel Core i5-4200U. Revenind la Intel Ivy Bridge Core i5-3337U, este un procesor dual-core care rulează la 1.8 GHz şi poate ajunge până la 2.7 GHz prin Turbo Boost 2.0. Acest lucru duce la o creştere destul de semnificativă a performanţei, spre deosebire de modelele echipate cu procesoare i3 care nu dispun de tehnologia Turbo Boost.

Review Dell Inspiron 15-3521

Sistemul de răcire al carcasei şi-a făcut suficient treaba pentru răcirea procesorului în timpul jocurilor, acesta oferind performanţe destul de bune. Însă, singurul domeniu în care acest procesor nu poate fi deosebit de potrivit, este editarea video de înaltă definiţie, deoarece are doar două nuclee.

Placa video AMD Radeon HD 7670M, este o placă video situată în clasa de mijloc care se bazează pe acelaşi chip ca şi AMD Radeon HD 6650M. Aceasta suportă DirectX 11, este fabricată pe 40nm şi este capabilă să suporte până la 5 monitoare simultan, asta dacă laptop-ul dispune de destule ieşiri display. Cu toate că Radeon HD 7670M este o generaţie mai veche de plăci video, trebuie menţionat că aceasta este uşor peste GeForce GT 630M de la Nvidia.

În concluzie, Dell Inspiron 15 3521 este un laptop bun. În ciuda bateriei de 65 de waţi, hardware-ul totuşi nu reuşeşte să asigure o durată a bateriei mai mare de 5 ore. Display-ul reflexiv este un coşmar atunci când este expus în lumina soarelui. Contrastul este acceptabil, însă, culorile tind să aibă o tentă de albastru.

Dell Inspiron 15 rămâne un dispozitiv simplu, economic, dar încă suficient de puternic pentru uz casnic şi jocuri video.

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

2 Comments

  • Buna! Am laptopul de 3 ani si jumatate si sunt foarte multumita de el, doar ca am o problema de un timp nu imi mai merg led-urile/lumina de la tastatura si nu stiu cum ar trebui sa procedez? Sa-mi cumpar tastatura noua?

    • Salut Andrada. Incearca sa instalezi utilitarul Dell System Manager Application si vezi daca se rezolva ceva. Ai link-ul de download AICI. Este posibil ca iluminarea tastaturii sa fie dezactivata si din bios. Daca nu rezolvi cu aplicatia de mai sus, mergi mai intai la cineva care se pricepe. Asteptam vesti! 😀

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.