Ce trebuie sa stii despre Grand Theft Auto 5

 Ce trebuie sa stii despre Grand Theft Auto 5

Cu totii cred ca asteptam cu sufletul la gura noul titlu Grand Theft Auto ce va fi lansat la sfarsitul acestui an si mai exact pe 17 septembrie. Rockstar a dezvaluit treptat o multime de informatii pentru Grand Theft Auto 5, fie prin trailere sau imagini. Cea mai mare bucurie a fanilor a fost atunci cand Rockstar a anuntat ca toata actiunea din Grand Theft Auto 5 se va intoarce in Los Santos, dar de data aceasta un Los Santos mult mai dezvoltat.

Los Santos va fi cea mai mare lume Rockstar creata vreodata. In ceea ce priveste masa de pamant, lumea din Los Santos, este de 3,5 ori mai mare decat harta din Red Dead Redemption, sau de 5 ori mai mare, daca luam in calcul si mediile subacvatice. Pentru a pune intr-o perspectiva mai mare, lumea GTA V este mai mare decat Grand Theft Auto: San Andres, Grand Theft Auto IV, si Read Dead Redemption la un loc.

In Grand Theft Auto 5 a fost introdusa mecanica pe care o gasim in Grand Theft Auto: San Andreas si anume va fi inclus din nou sistemul de calificare „skill” si posibilitatea achizitionarii de proprietati. Jucatorii vor putea achizitiona case, garaje, porturi de agrement si diferite intreprideri.

Pentru prima data in seria Grand Theft Auto, fiecare dintre cele trei personaje principale (Michael, Franklin, Trevor) vor avea capacitati unice cum ar fi incetinirea timpului sau provocarea daunelor suplimentare. De exemplu, Michael, fost spargator de banci, este capabil sa incetineasca timpul atunci cand este angajat intr-un schimb de focuri, similiar cu mecanica din Red Dead Redemption. Franklin poate incetini timpul in timp ce conduce oferind jucatorilor posibilitatea de lua confortabil viraje stranse la viteza mare, iar Trevor are capacitatea de a provoca daune suplimentare.

Jucatorii vor avea posibilitatea de a comuta intre cele trei personaje „mai mult sau mai putin dupa preferinta”, unele misiuni vor face automat selectia caracterelor. Comutarea intre caractere in free-roam functioneaza cu o mecanica „fast travel” care te va spawna in diferite locatii de pe harta in functie de locatia personajului respectiv. De asemenea, personajele nu pot fi schimbate atunci cand sunteti urmariti de politie.

Grand_Theft_Auto_5_screen

Vor fi disponibile mai multe joburi cum ar fi cursele off-road, vanatoare de animale, diferite jafuri (puteti jefui diferite magazine, bancomate sau benzinarii), tenis, golf chiar si transportul autostopistilor. De asemenea, jucatorul va putea personaliza caracterele cu diferite tatuaje, haine sau tunsori si da! Grand Theft Auto: San Andreas se intoarce! Rockstar va permite din nou jucatorilor sa isi personalizeze vehiculele cu diferite spoilere, schimarea culorii masinii, a geamurilor si puteti chiar modifica si peformanta vehiculului prin modificarea motorului, franelor si suspensiilor.

AI-ul a fost modificat atat pentru oameni cat si pentru politie. Daca pana acum politistii localizau imediat jucatorii indiferent unde se ascundeau, acum jucatorul se va putea ascunde de politie iesind din raza de urmarire. De asemenea, oamenii vor fi mult mai realisti, acestia vor reactiona mult mai real in timpul unei altercatii sau jafuri. De exemplu, in timpul unui jaf acestia fie vor fugi, vor chema politia, altii vor incerca sa intervina iar altii vor scoate telefonul mobil pentru a va filma.

In principal, povestea jocului este structurata in jurul unor jafuri. In unul din trailere lansate de Rockstar, Michael spune ca duce o viata plictisitoare si doreste sa se intoarca la vechea sa meserie. De asemenea, Rockstar sustine ca jafurile vor fi misiuni multiple si vor implica decizii reale in care jucatorul va decide cum sa abordeze fiecare jaf in parte. Vrei ca jaful sa fie realizat in forta sau silentios? jocul iti permite acest lucu! De asemenea jucatorul va putea angaja noi oameni pentru a participa la jafuri si mai mult de atat, acesta poate echipa membrii care vor participa la jaf cu diferite masti si haine.

GTA_V_screenshoot

Banii sunt mai importanti decat oricand. De ce? Banii pot fi cheltuiti pe multe lucruri cum ar fi haine, arme, vehicule, case, etc. si totul este personalizabil! Jucatorul va putea face upgrade la arme, masinile pot fi modificate dupa bunul plac si acum aveti posibilitatea de a moderniza cladirile si intreprinderile. De exemplu, daca cumparati o comanie de taxi veti beneficia de plimbari gratuite.

Cum spuneam mai sus, multe lucruri care au fost prezente in Grand Theft Auto: San Andreas se vor intoarce. Rockstar a confirmat ca banda Ballas va fi prezenta si in Grand Theft Auto V dar de data aceasta cu o mecanica diferita. Atunci cand va aflati pe teritoriul Ballas, acestia nu va vor mai ataca in mod automat cum se intampla in Grand Theft Auto: San Andreas, ci isi vor vedea de treaba lor. In schimb, daca veti scoate o arma, acestia vor incepe atacul.

Un alt lucru interesant in legatura cu bandele, este faptul ca atunci cand o masina de politie/ un politist va intra pe teritoriul lor, acestia o/il vor ataca automat, lucru ce ar parea util atunci cand sunteti urmariti de politie sa treceti printr-un teritoriu al unei bande.

Alte detalii:

 • Rockstar spune ca vor fi de cinci ori mai multi pietoni decat in Grand Theft Auto IV;
 • Armele pot fi personalizate cu lasere, lunete si amortizoare de zgomot;
 • Jucatorul va dispune de un nou telefon mobil numit „iFruit”
 • Mini jafurile vor fi pe post de antrenament, jucatorii trebuie sa isi asigure echipamentul (autovehicule, utilaje, masti, vehicule de evadare, etc.);
 • Unele barci vor include unelte, cum ar fi costumul de scafandru, inotatoare si tuburi de oxigen.
 • Grand Theft Auto 5 va fi lansat pe Xbox 360 si PlayStation 3 pe data de 17 septembrie 2013.

  HED

  Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

  Poate te interesează şi

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.