Detalii despre procesorul Ivy Bridge si platforma Maho Bay de la Intel

 Detalii despre procesorul Ivy Bridge si platforma Maho Bay de la Intel

   Recent, mai multe informatii cu privire la viitorul procesor Ivy Bridge si platforma Maho Bay au fost divulgate, oferind detalii suplimentare cu privire la noua platforma care va fi lansata în 2012.
   ComputerBase a aflat cateva informatii care ofera detalii suplimentare cu privire la viitorul procesor Ivy Bridge/platforma Maho Bay lansate in 2012. Avand numele de cod Maho Bay, platforma completa desktop, este bazata pe noile procesoare Ivy Bridge si chipset-urile Panther Point. Noua platforma Maho Bay va marca prima introducere adevarata a PCI-Express 3.0 si integrarea controlerului USB 3.0 pe chipset. Grafica integrata de la Intel va suporta DirectX 11. Procesoarele Ivy Bridge vor fi bazate pe 22nm, cu design-ul tranzistorilor fiind 3-D, numit Tri-Gate, care va suporta tehnologiile Intel Smart Response, Smart Connect si Start Rapid 11.

   Intel a setat platforma Maho Bay astfel incat sa fie compatibila cu procesoarele din actuala generatie Sandy Bridge, dar este posibil sa existe restrictii cu privire la compatibilitate. Chipset-urile Q67, Q65 si B65 nu vor suporta Ivy Bridge, chiar si cu o actualizare a placii de baza, dar chipset-urile Z68, P67, H67 si H61 par a fi toate compatibile cu update-ul UEFI. Prin intermediul informatiilor furnizate, lista completa va mai contine inca sase chipset-uri, acestea fiind: B75, Q75, Q77, H77, Z75 si Z77.

   Scurgerile de informatii confirma clasificari-TDP de 77-wati pentru viitorul Ivy Bridge. Procesorul high-end Ivy Bridge Core i7-37xx va avea patru nuclee (opt thread-uri), multiplicatorul deblocat si o noua unitate grafica, ambele fiind pe deplin dezvoltate. Core I7 va avea un TDP maxim de 77 de wati facand fata destul de bine generatiei curente cu TDP maxim de 95 wati. Seria Core i5 va fi cuprinsa intre un TDP de 77 wati pana la 45 wati pe segmentul „Lifestyle”, care cuprinde si procesoarele Core i5 35xx, 34xx si 33xx, fiecare avand cate patru nuclee. Procesoarele Core i3 31xx vor avea cate doua nuclee si un TDP de la 55 wati pâna la 35 wati.
   Ivy Bridge pare a fi gata de vanzare undeva la sfarsitul trimestrului al 4-lea, ceea ce înseamna ca primele sisteme Ivy Bridge ar trebui sa devina disponibile utilizatorilor în primavara anului 2012.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.