Folderul My Documents blocheaza explorer.exe

 Folderul My Documents blocheaza explorer.exe

My Documents este un folder care contine fisiere DOC, RTF, TXT, PDF si multe altele, create sau salvate pe computer, desi puteti stoca si alte fisiere in acest folder. Microsoft Windows utilizeaza Windows Explorer, explorer.exe sau interfata sistemului de operare grafica utilizatorului si sistemul de fisiere, pentru a vizualiza continutul folderului My Documents. Fisiere problematice sau unele setari de sistem pot bloca Windows Explorer atunci cand incercati sa vizualizati folderul My Documents.

Fisiere corupte sau infectate pot interfera cu operarea Windows Explorer. Daca fisierul contine date daunatoare cauzate de o infectie cu un virus, explorer.exe s-ar putea bloca atunci cand un utilizator incearca sa deschida, redenumeasca sau sterge fisierul. In unele cazuri, doar vizualizarea fisierului in Windows Explorer poate provoca blocarea My Documents. Executati un program antivirus in Safe Mode, in care puteti intra activand ecranul Advanced Boot Options la pornire, pentru a verifica si curata fisierele infectate. Pentru a intra in ecranul Advanced Boot Options, mai intai scoateti toate discurile, cum ar fi CD-urile si DVD-urile din computer si apoi reporniti-l. Apasati si tineti apasat butonul „F8” inainte de a apare logo-ul Windows.


Explorer.exe este doar o bucata din software-ul responsabil care furnizareza interfata pe care toate aplicatiile functioneaza. Open With, Delete, Rename si Proprietes sunt exemple de comenzi care apar atunci cand deschideti un meniu contextual. Daca un meniu contextual pentru un anumit tip de fisier contine un cod defect, Windows Explorer se va bloca ori de cate ori meniul incarca comanda defecta. ShellExView este o aplicatie care gestioneaza optiunile din meniul contextual sau puteti dezactiva fiecare dintre optiuni pentru a afla care comanda cauzeaza problema.

Daca unitatea hard disk este veche sau deteriorata, se poat dezvolta sectoare defecte, care sunt blocuri de date corupte. Un cuplu de sectoare defecte nu sunt suficiente pentru a afecta performantele hard drive-ului, dar mai multe sectoare defecte pot distruge integritatea unui hard disk. Daca My Documents contine fisiere care sunt scrise pe sectoarele defecte de pe hard, explorer.exe va avea probleme la citirea datelor de pe hard, astfel programul s-ar putea bloca atunci cand incearca sa acceseze datele corupte. Rularea comenzii „chkdsk c:/r” (fara ghilimele) din Command Prompt permite computerului sa marcheze sectoarele defecte, dar in cazul in care foarte multe blocuri sunt corupte unitatea nu ar mai putea fi salvata.

Event Viewer ofera loguri detaliate despre aplicatii, securitate si evenimentele sistemului. Daca Windows Explorer se blocheaza dupa ce deschideti My Documents, dar depanarea nu va poate rezolva problema, verificati logurile din Event Viewer pentru a vedea daca aplicatia a creat recent o intrare care descrie cauza erorii. Din Control Panel, selectati Performance and Maintenance, apoi Administrative Tools pentru a accesa Event Viewer.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

1 Comment

  • Mii de multumiri pentru toate explicatiile. Fiind un incepator, nu stiu inca modalitatea de securizare a continutului folderului My Documents? Ma puteti ajuta cumva? Va multumesc mult!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.