IBM mai valoroasa decat Microsoft ?

 IBM mai valoroasa decat Microsoft ?

De cateva zile, IBM a reusit sa treaca înaintea companiei Microsoft, luând în calcul capitalizarea de la bursa. Este pentru prima data cand IBM reuseste aceasta din 1996, moment la care Microsoft trecuse in fata. Multi ani Microsoft a fost cea mai valoroasa companie din sectorul technologic. Au fost momente la care valoarea de piata a lui Microsoft s-a cifrat chiar si la 430 miliarde USD, un prag pe care nici Apple in prezent nu l-a atins (care valoreaza acum 362 miliarde USD).

Revenind la IBM, cotatia companiei la bursa ii da la momentul de fata o valoare de aproximativ 214 miliarde USD, fata de 213 miliarde USD a lui Microsoft. IBM a crescut foarte mult in ultima vreme, dupa ce compania si-a schimbat de-a lungul ultimilior ani focusul catre servere mari, servicii, consultanta si software. In 2005, IBM a socat pe multa lume in momentul in care a anuntat ca-si vinde divizia de PC-uri, insa a migrat catre zone mai profitabile iar asta se vede in prezent.

HP la rândul sau incearca o tranzitie similara in prezent, insa modul in care ea a fost anuntata si gestionata (pana acum cel putin), a descurajat investitorii. chip.ro

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.