La ce ajuta ventilatorul procesorului?

 La ce ajuta ventilatorul procesorului?

CPU fan este un ventilator mare, care este atasat la procesorul oricarui computer pentru a-l opri de la supraincalzire. Ventilatoare sunt de obicei instalate pe partea de sus a unui radiator care conduce caldura de la procesor.

Ventilatoarele au o parte importanta printre multe alte operatiuni ale calculatorului; prin crearea fluxului de aer in carcasa, un ventilator reduce temperatura procesorului, care ajuta computerul sa ruleze mai rapid. Daca un ventilator nu functioneaza corect, procesorul se poate supraîncalzi. Supraîncalzirea va face computerul sa ruleze mai lent si poate produce accidente sau daune permanente pentru procesor.

Ventilatoarele sunt alimentate de o priza speciala cu patru pini de pe placa de baza, mai bine decat sa se alimenteze direct de la sursa de alimentare.
Temperatura de operare a procesorului poate fi gasita prin accesarea utilitatilor din BIOS sau folosind un program de monitorizare a temperaturii. Temperatura poate indica daca ventilatorul isi face treaba bine. Unele ventilatoare pot fi înlocuite independent de radiator, dar multe sisteme de racire vin cu un radiator si ventilator, iar ventilatorul nu este usor de detasat de la radiator.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

1 Comment

  • […] procesorului. Asigurati-va la decizia pe care ca bazati, daca aveti nevoie sa reglati viteza ventilatorului si puterea acestuia.    Conectorul cu 3 pini este situat pe placa de baza […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.