PlayStation Network şi-a reluat activitatea!

 PlayStation Network şi-a reluat activitatea!

După „pauza” forţată luată în ultimele săptămâni, Sony PlayStation Network şi-a reluat activitatea începând cu data de 14 mai, mai devreme decât era estimat. Reţeaua PlayStation a fost pusă în funcţiune mai întâi în America de Nord şi mai apoi în Regatul Unit, Irlanda şi Orientul Mijlociu. De asemenea, PSN a fost activat în Australia, Noua Zeelandă, Mexic şi America de Sud.

Repornirea serviciilor online este, deocamdată, doar parţială – oficialii companiei susţinând că, până la finalul lunii mai, aceasta va fi disponibilă în întregime. Tot parţial au fost restaurate şi serviciile Sony Music Unlimited şi Sony Online Entertainment. De asemenea, PlayStation Store – magazinul online de jocuri şi aplicaţii – va fi repus în funcţiune în scurt timp.

Utilizatorii vor trebui să instaleze un update de firmware, 3.6.1 şi să îşi aleagă o altă parolă, cele vechi fiind anulate din motive de securitate.

Preşedintele şi directorul executiv al Sony, Howard Stringer, a cerut din nou scuze milioanelor de utilizatori afectate de atacul asupra Sony. „Atât în numele meu, cât şi al companiei, ne cerem scuze pentru neplăcerile create şi pentru îngrijorarea provocată de acest atac”, a scris Stringer într-un post pe blog-ul Playstation.

Toate cele trei segmente ale reţelei online Sony au suferit modificări, fiind introduse noi măsuri de securitate (noi firewall-uri, un nou sistem de criptare), inclusiv un sistem de monitorizare şi alertă împotriva unor posibile încercări de compromitere a reţelei.

Aşa cum a fost anunţat, compania a oferit un pachet promoţional pentru utilizatorii PlayStation Network şi Qriocity, care va include, printre alte beneficii, o lună de utilizare gratuită a serviciilor PlayStation Plus pentru toţi clienţii PSN, precum şi o extensie de abonamente pentru PlayStation Plus şi clienţii Music Unlimited.

Compania Sony încearcă, în continuare, să obţină o confirmare a faptului că atacul de acum câteva săptămâni a fost realizat de grupul „Anonymous”.

Între timp, însă, Bloomberg a raportat că un hacker a folosit serviciul Amazon Elastic Computer pentru atacul asupra PSN. Atacatorul a folosit infrastructura cloud IaaS (Infrastructure-as-a-service) EC2 a Amazon pentru a accesa detaliile personale a peste 80 de milioane de utilizatori Sony PlayStation Network. Amazon EC2 permite dezvoltatorilor şi companiilor să „închirieze” putere de calcul, infrastructura fiind folosită, în principal, pentru testare.

chip.ro

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.