Recapitularea poveștii: Tot ce trebuie să știi înainte de a juca Spider-Man 2

 Recapitularea poveștii: Tot ce trebuie să știi înainte de a juca Spider-Man 2

Înainte de a te aventura în lumea plină de acțiune a jocului Spider-Man 2, este esențial să înțelegi povestea din titlurile anterioare, Spider-Man 2018 și Spider-Man Miles Morales. Această recapitulare îți va oferi o perspectivă amplă asupra evenimentelor și relațiilor cheie dintre personaje, pregătindu-te pentru următoarea etapă a aventurii tale.

Recapitularea poveștii din Spider-Man 2018

În acest joc, Peter Parker este Spider-Man de opt ani și lucrează ca asistent de laborator pentru Otto Octavius, un geniu al roboticii. El îl ajută pe căpitanul poliției Yuri Watanabe să îl aresteze pe Wilson Fisk, alias Kingpin, un puternic lord al crimei. După arestarea lui Fisk, orașul este invadat de o nouă bandă numită Inner Demons, condusă de Martin Li, alias Mister Negativ. Li este directorul unei organizații caritabile numită F.E.A.S.T., unde lucrează și mătușa lui Peter, pe nume May. Li vrea să se răzbune pe primarul Norman Osborn, fostul său partener de afaceri care l-a transformat într-un monstru cu puteri negative.

Peter află că Li vrea să elibereze un virus mortal numit „Devil’s Breath” asupra orașului și încearcă să îl oprească. În timpul confruntării, Peter este infectat cu virusul și îl duce la laboratorul lui Octavius pentru a găsi un antidot. Acolo, el descoperă că Octavius a dezvoltat niște brațe mecanice care îi afectează mintea și îl transformă în Doctor Octopus, liderul Sinister Six, o echipă de răufăcători formată din Electro, Vulture, Rhino, Scorpion și Mister Negativ care evadează din închisoare și atacă orașul.

Peter reușește să creeze un antidot pentru acest virus și să îl distribuie prin oraș cu ajutorul lui Mary Jane Watson, fosta sa iubită și reporter la Daily Bugle. El se confruntă apoi cu Doctor Octopus pe acoperișul clădirii Oscorp și îl învinge într-o luptă epică. Înainte de a fi arestat, Octavius îi dezvăluie lui Peter că știa că el este Spider-Man și că este dezamăgit de el. Peter își dă seama că Octavius a fost ca un tată pentru el și este devastat de trădarea lui.

La finalul jocului, Peter află că mătușa May a fost infectată cu virusul și că singurul mod de a o salva ar fi să folosească ultimul flacon cu antidot. El este pus în fața unei alegeri dificile: să o salveze pe mătușa May sau să păstreze antidotul pentru a-l reproduce și a salva alte vieți. El decide să facă ceea ce ar fi vrut mătușa May și să sacrifice antidotul pentru binele tuturor. El își ia rămas bun de la mătușa May care moare în brațele lui.

După acest trist eveniment, el se întâlnește cu Mary Jane la un restaurant unde cei doi își mărturisesc sentimentele și se sărută, reluându-și relația. Mai tarziu, Miles îi arată lui Peter că a dezvoltat puteri de păianjen, după ce a fost mușcat de un păianjen modificat genetic, care i-a dat puteri similare cu cele ale lui Peter, iar jocul se termină.

La finalul creditelor, ne este prezentată o scenă în care Norman Osborn intră într-o cameră secretă din apartamentul său, unde îl ține pe fiul său Harry într-un tub plin cu un lichid verde. Harry este infectat cu o boală genetică numită Oshtoran Syndrome, care îi distruge celulele. Norman încearcă să îl vindece cu ajutorul unui simbiot extraterestru, care seamănă cu Venom.

Recapitularea poveștii din Spider-Man Miles Morales

În acest joc, Miles Morales este noul Spider-Man care se antrenează sub îndrumarea lui Peter Parker. Când Peter pleacă într-o expeditie cu Mary Jane pentru câteva săptămâni, Miles rămâne singurul responsabil de protejarea orașului. El descoperă că o corporație numită Roxxon, condusă de Simon Krieger, vrea să folosească o nouă sursă de energie numită Nuform pentru a alimenta orașul, dar care are efecte secundare periculoase. El se confruntă cu o grupare rebelă numită Underground, condusă de Tinkerer, care vrea să distrugă Roxxon și să expună adevărul despre Nuform.

Miles află că Tinkerer este de fapt Phin Mason, fosta sa prietenă din copilărie și sora lui Rick Mason, un fost angajat al Roxxon care a murit într-un accident provocat de Nuform. Phin vrea să se răzbune pe Krieger și să îl omoare cu o bombă uriașă de Nuform. Miles încearcă să o convingă pe Phin să renunțe la planul ei și să îl ajute să oprească bomba. În timpul luptei finale, Miles își dezvăluie identitatea lui Phin și îi spune că Rick ar fi vrut ca ea să trăiască.

Miles reușește să dezamorseze bomba, dar aceasta explodează în aer. Miles se sacrifică pentru a absorbi energia exploziei și a o elibera în siguranță. El supraviețuiește, dar Phin moare în brațele lui. Miles este aclamat ca un erou de către locuitorii din Harlem și primește un mesaj de la Peter care îl felicită pentru curajul lui.

După cum ne-au obișnuit deja cei de la Sony, atât în filmele Marvel cât și în jocuri, la finalul creditelor din Spider-Man 2018 ne este prezentată o scenă care continuă practic scena de la finalul jocului anterior. Norman Osborn intră într-o cameră secretă din apartamentul său, unde îl ține pe fiul său Harry într-un tub plin cu un lichid verde. Harry este bolnav de o boală genetică numită Oshtoran Syndrome, care îi distruge celulele. Norman încearcă să îl vindece cu ajutorul unui simbiot extraterestru, care îi oferă puteri supraomenești, dar și o personalitate violentă și instabilă. Simbiotul se atașează de Harry și îi acoperă brațele și picioarele.

Norman vorbește cu un doctor care îi spune că starea lui Harry este stabilă și că activitatea lui cerebrală este normală. Norman îi spune că a stat prea mult timp în tub și că vrea să îl scoată afară. Doctorul îi spune că este prea periculos și că ar putea să îl omoare pe Harry sau pe el însuși. Norman nu vrea să audă și îi ordonă să îl scoată pe Harry acum.

Această scenă ne arată că Norman Osborn este dispus să riște totul pentru a-și salva fiul, chiar dacă asta înseamnă să creeze un monstru. De asemenea, ne lasă să ne întrebăm ce rol va avea Harry Osborn în jocul Spider-Man 2, care va fi lansat în 2023. Va fi el un aliat sau un dușman pentru Peter Parker și Miles Morales, cei doi Spider-Man? Va fi el Venom sau altceva? Va afla Norman că Peter este Spider-Man? Toate aceste întrebări poate că vor primi răspunsuri în jocul viitor.

Spider-Man 2 se lansează pe 20 octombrie și este disponibil exclusiv pe PlayStation 5. Puteți comanda acest joc de pe jocurinoi.ro.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.