Seagate Expansion Desktop 2TB USB 3.0 Review

 Seagate Expansion Desktop 2TB USB 3.0 Review

Seagate este unul dintre cei mai importanţi producători de hard disk-uri din lume. Hard disk-urile sale sunt folosite intr-o varietate de computere din întreaga lume, servere, desktop-uri, laptop-uri şi alte dispozitive precum consola Xbox. Astăzi avem pe masa de teste un hard disk extern marca Seagate numit Desktop Expansion şi dispune de o capacitate de stocare de 2TB. Acest hard disk extern atrage atenţia în primul rând prin designul său elegant, capacitatea de stocare şi preţul său care nu este unul foarte mare.


Ambalajul hard disk-ului prezinta produsul intr-o formă elegantă precum şi caracteristicile acestuia. În cutie găsim adaptorul de alimentare ce conţine un contector euoropean şi un conector pentru Marea Britanie, cablu USB 3.0, manualul şi în cele din urmă, hard disk-ul Seagate Expansion Desktop 2TB.

Seagate Expansion Desktop 2TB 2

Hard disk-ul măsoară 3.5 x 11.8 x 17.5 cm şi cântăreşte 1240 grame. Materialul hard disk-ului este de înaltă calitate, deşi pare a fi un fel de metal, în realitate este confecţionat dintr-un material plastic dur care simulează oţelul. De asemenea, în partea din spate, dispozitivul dispune de unele găuri de aerisire pentru a preveni supraîncălzirea. În ceea ce priveşte conexiunea, hard disk-ul extern Seagate Expansion Desktop dispune de un conector de alimentare şi un port Super Speed USB 3.0 cu care vom obţine o viteză mai mare decât în mod obişnuit, dar asta vom vedea in testele obţinute mai jos.

Seagate Expansion Desktop 2TB

Nu prea mai sunt de spus multe lucruri despre hard disk-ul extern Seagate Expansion Desktop aşa că lăsăm testele să vorbească. Trebuie precizat că acest model se găseşte în magazine în versiuni precum 1TB, 2TB şi 3.5TB şi dispun de o garanţie de 2 ani de zile. Mai jos găsiţi rezultatele obţinute cu CrystalDiskMark 3.0.2 şi HD Tune. Pentru ambele teste am conectat hard disk-ul la un port USB 3.0.

seagate-expansion-2tb-Cristaldiskmark-review

seagate-expansion-2tb-HDTUNE-benchmark

Seagate Expansion Desktop 2TB cel mai mic preţ din România!

În concluzie, Seagate Expansion Desktop 2TB este un hard disk foarte bun. Are un design elegant şi foarte rezistent, se încălzeşte destul de greu, iar când este conectat la un port USB 3.0 işi arată adevărata performanţă. Datorită necesităţii de a fi conectat la priză, Seagate Expansion Desktop nu este tocmai cel mai portabil hard disk extern, în schimb, este hard disk-ul perfect pentru păstrarea de date şi informaţii.

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.