Sfaturi optimizare Windows 7

 Sfaturi optimizare Windows 7

Acest articol este dedicat utilizatorilor de windows 7. Veti gasi aici cateva sfaturi optimizare pentru o functionare mai buna a sistemului de operare.

1. Primul lucru pe care il recomand ar fi stabilirea corecta a ordinii de boot.Atunci cand incarca sistemul de operare , computerul pierde o perioada destul de mare de timp in momentul alegerii a mediului de boot.Pentru a pune oridinea de boot corecta trebuie sa intram in BIOS. Reporniti calculatorul apoi tineti apasat tasta DELETE pentru a intra in bios. Acum in funtie de versiunea dvs de BIOS cautati BOOT DEVIDE PRIORITY si selectati ca prima optiune hard diskul pe care este instalat windowsul.


2. Renuntati la tema AERO

Daca intradevar vreti ca windowsul sa ruleze cat mai rapid va trebui sa renuntati la unele elemente care il fac mai atragator. Va recomand sa renuntati la efectele AERO CLICK DREAPTA pe desktop PERSONALIZE -> WINDOW COLOR si debifati ENABLE TRANSPARENCY .


Acum va recomand alegerea unei teme Basic and High Contrast.

3. Opriti serviciile de care nu aveti nevoie

Inca un pas ar fi sa stabilim serviciile de care avem nevoie si de care nu avem nevoie. Exemplu: serviciul de acces WiFi care cu siguranta multi dintre voi nu aveti nevoie de el. Pentru a dezactiva unele servicii intrati in Startmenu search box sau RUn si scrieti services.msc. Pentru a dezactiva click dreapta pe serviciul dorit -> Proprietes si alegeti Startup type ca Manual.

Intotdeauna setati serviciul pe MANUAL si nu-l dezactivati. Cand windowsul trebuie sa porneasca serviciul respectiv poate sa il porneasca usor pentru al folosi. Daca setati serviciul pe disable, windowsul nu il va putea porni si veti primi cateva mesaje de eroare.

Cateva servicii la care se poate renunta:

Application Experience
Computer Browser (If your computer is not connected to any network)
Desktop Window Manager Session Manager (If you don’t use Aero theme)
Diagnostic Policy Service
Distributed Link Tracking Client
IP Helper
Offline Files
Portable Device Enumerator Service
Print Spooler (If you don’t have Printer)
Protected Storage
Remote Registry (Always disable it for Security purposes)
Secondary Logon
Security Center
Server (If your computer is not connected to any network)
Tablet PC Input Service
TCP/IP NetBIOS Helper
Themes ( If you use Windows Classic theme)
Windows Error Reporting Service
Windows Media Center Service Launcher
Windows Search (If you don’t use Windows Search feature frequently)
Windows Time (If you don’t want to update system tray clock time using Internet)

4. Imaginea de fundal

Calculatoarele mai vechi care nu au prea multe resurse sunt incetinite de imaginea background de pe destkop.Daca aveti un sistem mai slab va recomand sa ilaturati imaginea de pe fundal.Click dreapta pe desktop PERSONALIZE -> DESKTOP BACKGROUND -> SOLID COLORS si alegeti culoarea preferata.

5.Ready Boost

Pentru acest pas vom avea nevoie de un stick USB. In cazul in care aveti un stick la indemana conectati-l la pc/laptop apoi intrati in My Computer.Click dreapta pe discul USB -> PROPRIETES -> READYBOOST si bifati Dedicate this device to Ready-Boost -> Apply.


Dupa ce ati dat click pe Apply veti observa ca stick’ul dvs. va fi plin, deoarece memoria este alocata sistemului:

6.Opriti modulele pe care nu le folositi

Intrati in Control Panel -> Programs -> Programs and Features -> Turn windows features on or off. Aici se va deschide o lista cu servicii din windows pe care probabil unii dintre voi nu le folositi cum ar fi ) indexing service , Internet Information Services , Telnet server , Windows virtual PC , Windows Gadget Platform pe care le puteti dezactiva debifandule.

7.Renuntati la sunetele de pornire

Inca un spor de performata il puteti obtine daca renuntati la sunetele de start.Intrati in Control Panel -> Hardware and Sound -> Sound . Aici mergeti la tabul sounds si realizati :

8.Activati suportul multicore

Cei care folosesc procesoare mai puternice -> multicore ( dualcore,quadcore) sunt oarecum dezavantajati la procesul de boot deoarece windows’ul nu activeaza suportul multicore. Trebuie sa activam manual acest suport. START -> scrieti msconfig apoi se va deschide o fereastra „System Configuration” . Aici mergem la tab’ul BOOT -> click pe Advanced Options si aici bifati Number of processors apoi alegeti numarul de nuclee pe care procesorul dvs. le detine (2,4,6).


Acum click pe OK si reporniti sistemul.

Lista va continua intr-un viitor articol.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.