Sfaturi, Tricuri Si Secrete Despre Windows 7 part VII

 Sfaturi, Tricuri Si Secrete Despre Windows 7 part VII

Trucuri prin care aranjam spatiul de lucru asa cum doriti, sfaturi pentru rezolvarile anumitor probleme sau moduri de a stoarce performanta de la Windows 7, in acest articol veti afla lucruri care v-ar putea ajuta. Vom continua articolul Sfaturi, Tricuri Si Secrete Despre Windows 7 part VI:

61. ReadyBoost reinnoit

Daca nu ati fost impresionati de tehnologia ReadyBoost din Vista, merita sa-l incercati din nou, acum fiind integrat si in Windows 7. Sistemul de operare va permite sa combinati mai multe unitati USB, fiecare cu cache mai mare, pentru a oferi un impuls de viteza sistemului.

62.Rezolvarea unor probleme din Windows 7 N

Daca aveti Windows 7 N atunci aceasta inseamna ca va vor lipsi aplicatii multimedia importante, cum ar fi Media Player, Media Center, DVD Maker si multe altele. Dar asta nu e tot. De asemenea, vor lipsi si unele subsisteme cerute de unele aplicatii cum ar fi Nero Multimedia Suite, ceea ce inseamna ca, chiar daca acestea sunt instalate, ati putea avea probleme sa le faceti sa functioneze corect.
   Din fericire, puteti rezolva aceasta problema foarte usor, deoarece componentele lipsa sunt disponibile sub forma de Windows Media Pack de la Microsoft. Daca in prezent aveti problemele legate de o instalare pe Windows 7 N, salvati si instalati pachetul de la Microsoft : support.microsoft.com/kb/968211.

63.Descoperiti blocajele

Din ceea ce am vazut pana acum, Windows 7 functioneaza mai bine decât Vista, dar in cazul in care PC-ul pare lent, puteti gasi mult mai usor blocajele. Faceti clic pe Start, scrieti RESMON si apasati Enter pentru a lansa Resource Monitor, apoi faceti clic pe taburile CPU, Memory, Disk sau Network. Windows 7 va afisa imediat care sunt procesele care consuma cele mai multe resurse de sistem.
Afisarea ferestri CPU-ului este deosebit de utila si ofera ceva de genul unei versiuni mai puternice a Task Manager. Daca, de exemplu, un program s-a blocat faceti clic dreapta pe numele sau in lista si selectati Analyze Process. Windows va incerca apoi sa va comunice de ce nu raspunde (probabil programul asteapta alt proces) oferindu-va informatiile de care aveti nevoie pentru a rezolva problema.

64.Scurtaturi de taste

Windows 7 a introdus multe comenzi rapide de la tastatura noi si utile.
         Alt+P – Afiseaza/ascunde panoul Explorer
         Windows+G – Arata gadget-urile în fata celorlalte ferestre
         Windows+ +(tasta plus) – Zoom +, atunci cand este cazul
         Windows+ -(tasta minus) – Zoom -, atunci cand este cazul
         Windows+Up (sageata) – Maximizarea fereastrei curente
         Windows+Down (sageata) – Minimizarea ferestrei curente
         Windows+Left (sageata) – Maximizarea ferestrei pe partea stânga a ecranului
         Windows+Right (sageata) – Maximizarea ferestrei pe partea dreapta a ecranului
         Windows+Home – Minimizarea/restaurarea tuturor ferestrelor, cu exceptia celei curente

65.Glisati si fixati la linia de comanda

Atunci cand lucrati cu liniile de comanda veti avea nevoie de multe ori sa accesati fisiere, ceea ce inseamna, de obicei, tastarea destinatiilor lungi si speranta ca le-ati scris corect. Dar Windows 7 ofera o cale mai usoara. Pur si simplu glisati si fixati fisierul pe fereastra de comanda si calea completa catre fisier va aparea imediat, fiind gata pentru a fi utilizata.
Aceasta caracteristica nu este cu totul noua: se putea face acest lucru in Windows XP, dar aceasta caracteristica a disparut in Vista. Se pare ca este o noua complicatie in Windows 7, insa, pare sa functioneze doar atunci cand deschideti promptul de comanda ca un utilizator obisnuit. Ruland cmd.exe ca administrator, in timp ce accepta fisierele, calea nu apare.

66.Personalizati-va jumplists-ul

   Atunci cand faceti clic dreapta pe o pictograma din bara de activitati, de exemplu Notepad, veti vedea un meniu jumplist care ofera un acces usor la documentele pe care le-ati folosit recent. Dar poate exista un alt document pe care sa-l faceti intotdeauna disponibil. Trageti-l si plasati-l pe pictograma din bara de activitati si acesta va fi fixat in partea de sus a jumplistului pentru avea acces la el mult mai usor. Faceti clic pe pinul din dreapta numelui fisierului, sau faceti clic dreapta si selectati „Unpin from this list” atunci cand nu mai aveti nevoie de acel fisier.

67.Lansati programul mai rapid

   Daca ati lansat odata un program, dar vreti sa-l mai porniti inca o data, nu mai trebuie sa-l cautati in meniului Start. Puteti lansa programul mult mai rapid tinand apasata tasta Shift si facand clic pe pictograma programului, iar Windows 7 va porni o noua instanta a programului.

68.Acces mai rapid la videouri

   Doriti un acces mai rapid la folderul video? Windows 7 va permite sa-l adaugati in meniul Start. Doar faceti clic dreapta pe Start, faceti clic pe Properties> Start Menu> Customize si setati optiunea Videos la „Display as a link”. Daca aveti un TVtuner care functioneaza cu Windows 7, atunci veti aprecia noua optiune, astfel putand afisa folderul Recorded TV in meniul Start.

69.Rulati cautari web

Instrumentul de cautare Windows 7 poate fi acum extins cu usurinta pentru a cauta resurse on-line, atata timp cat cineva creeaza un conector de cautare corespunzator. Pentru a adauga suport Flickr, sa zicem, vizitati I Started Something, faceti clic pe Download Connector, alegeti optiunea Open si urmariti cum este descarcat (fisierul este mic si va dura doar un moment). O optiune „Flickr Search” va fi adaugata la folderul Searches si veti putea cauta imagini de pe desktop.
O multitudine de alte cautari gata facute, cum ar fi Google si YouTube, pot fi descarcate de pe site-ul windowsclub.com.

70.Programati descarcarile Media Center

Puteti seta Windows Media Center sa descarce date intr-un anumit moment, poate peste noapte, fiind o modalitate utila de a preveni „rapirea” latimii de banda pentru restul zilei. Lansati Media Center, mergeti la Tasks> Settings> General> Automatic Download Options si setati timpul cand doriti sa efectuati descarcarile.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.