Review Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming

 Review Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming

În timp ce GTX 1080 este, fără îndoială, o placă video foarte performantă, dar cu un preț destul de piperat pentru unii, GTX 1070 este o variantă mult mai accesibilă, care oferă performanțe uimitoare la un preț foarte bun.

În acest review vă voi face cunoștință cu placa video GTX 1070 G1 Gaming de la Gigabyte, care dispune de un GPU overclockat, renumitul sistem de racire WINDFORCE, iluminare RGB, că tot e la modă și 8GB de memorie GDDR5.

review-gtx-1070-gigabyte

Haideți să vedem ce aduce în plus Gigabyte GTX1070 G1 Gaming față de varianta Founders Edition de la Nvidia și dacă merită sau nu acest upgrade. Înainte de toate, așezați-vă confortabil, desfaceți o bere rece și hai să aruncăm o privire asupra specificațiilor:

review-gtx-1070-g1-gaming-gigabyte

Spre deosebire de varianta Founder Edition de la Nvidia, observam ca cei de la Gigabyte au adaugat un spor de performanta placii GTX 1070 G1 Gaming, aceasta avand o frecventa de baza de 1594MHz in Gaming Mode iar in modul OC frecventa de baza este de 1620MHz (Boost 1822MHz). asadar, pentru a beneficia de putin mai multa performanta, va trebui sa instalati software-ul Gigabyte Xtreme Gaming despre care vom vorbi putin mai jos.

AMBALAJ SI ACCESORII

Ambalajul este identic cu cel de la Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming si este in mare parte acelasi cu care am fost obisnuiti sa-l vedem pe seria G1 Gaming. Pe partea din fata este afisat logoul G1 Gaming iar pe spate ne sunt prezentate cateva dintre tehnologiile prezente pe placa.

La capitolul accesorii nu vom vorbi prea mult deoarece aceasta vine doar împreună cu manualul de instrucțiuni și discul cu drivere. Dacă folosiți mai multe monitoare, asigurați-vă că aveți un adaptor DVI-D Dual Link sau un cablu Display Port în cazul în care monitorul vostru dispune de acest port.

review-gtx-1070-gigabyte

review-gtx-1070-gigabyte

PREZENTARE GTX 1070 G1 GAMING

GTX 1070 G1 Gaming măsoară 28cm lungime și are un design destul de simplu și elegant. Pe partea din față, după cum spuneam și mai sus, avem sistemul de răcire WINDFORCE 3X care dispune de un nou design ce oferă o capacitate mult mai eficientă de disipare a căldurii, cu aproximativ 23% față de versiunea anterioara, oferind astfel, temperaturi mult mai scăzute și o performanță mai bună.

review-gtx-1070-gigabyte

În partea din spate, avem prezent un back-plate din metal negru mat, format dintr-o singură bucată (spre deosebire de modelul Founder Edition în care back-plate-ul este format din două bucăți), ceea ce face ca placa să devină mult mai rigidă și oferă un aspect elegant.

review-gtx-1070-gigabyte

Pe partea laterală, Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming dispune de iluminare RGB pentru logo și Fan Stop care se va aprinde odată ce ventilatoarele s-au oprit. De asemenea, utilizatorul poate configura funcționarea ledurilor cu ajutorul software-ului Gigabyte Xtreme Gaming, prin diferite animații și cele 16.8 milioane de culori disponibile.

Alimentarea este furnizată printr-un singur conector PCI-Express cu opt pini, iar la capitolul conectivitate, placa video este echipată cu trei porturi DisplayPort 1.4, un port DVI dual-link precum și un port HDMI 2.0.

review-gtx-1070-gigabyte

Gigabyte Xtreme Gaming

Software-ul Gigabyte Xtreme Gaming are o interfata prietenoasa și este foarte ușor de utilizat. Dacă doriți să adaugați un spor de performanță plăci video GTX 1070 G1 Gaming fără a avea cunoștințe în domeniul overclocking, nu trebuie decât să instalați acest software de pe site-ul oficial și să activați OC MODE din tabul Advanced OC. De asemenea, acest program vă oferă informații detaliate despre placa video precum temperatura acesteia, viteza ventilatoarelor, viteza de clock a procesorului grafic, consumul și multe alte detalii.

review-gtx-1070-gigabyte

Dacă veți accesa tabul LED, veți avea posibilitatea să alegeți culoarea cu care vreți să fie afișat logo-ul GIGABYTE precum și alegerea animației acestuia (CONSISTENT, BREATHING, FLASHING, DUAL FLASHING sau VARIABLE BRIGHTNESS).

review-gtx-1070-gigabyte

review-gtx-1070-gigabyte

SPECIFICAȚII SISTEM DE TEST

CPU: Intel Core I7 5820K 3.30GHz
GPU: Gigabyte GTX 1070 G1 GAMING 8GB OC
RAM: 32GB DDR4 2133Mhz
PSU: Thermaltake Litepower 600W
Motherboard: MSI SLI PLUS X99
OS: Windows 10 Pro 64-bit

FAR CRY PRIMAL GTX 1070 G1 GAMING

Far-Cry-Primal-gtx-1070-review

Far-Cry-Primal-gtx-1070-benchmark

HITMAN GTX 1070 G1 GAMING

GTX 1070 G1 Gaming review HITMAN

HITMAN-gtx-1070-benchmark

The Division GTX 1070 G1 GAMING

the division gtx 1070 g1 benchmark

the division gtx 1070 benchmark

Puteți vizualiza mai multe teste pe canalul de YouTube, unde am testat placa video GIGABYTE GTX 1070 G1 Gaming în diferite jocuri.

CONSUM DE ENERGIE

GTA 5-consum-gtx-1070

The Witcher Wild Hunt GTX 1070

TEMPERATURĂ

După cum era de așteptat, la capitolul răcire, GIGABYTE GTX 1070 G1 GAMING stă foarte bine față de versiunea Founders Edition. Am rulat Witcher 3 Wild Hunt pe setări High timp de 47 de minute cu ventilatoarele pe modul auto iar temperatura plăcii nu a depășit 68°C în timp ce turația maximă a ventilatoarelor a ajuns la 2334 RPM.

review-gtx-1070-g1-gaming-gigabyte

De asemenea, am rulat Witcher 3 Wild Hunt la setări maxime folosind viteza ventilatorelor pe modul manual la 65% 2715 RPM iar temperatura plăcii video nu a depășit 60°C. Viteza maximă pe care am atins-o cu ventilatoarele folosite în 100% a fost de 4196 RPM rezultând un zgomot de 63 dB. Dacă ești genul care preferi să ții placa video rece iar puțin zgomot nu te deranjează, cu siguranță Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming îți poate oferi o performanță foarte bună în cele mai noi jocuri.

CONCLUZIE

Cei de la Gigabyte oferă o variantă GTX 1070 la un raport calitate/preț incredibil de atractiv (2400 Lei). Cu noua arhitectură Pascal care își dovedește agilitatea și cei 8GB de memorie, cu siguranță aceasta va fi o investiție de viitor pentru fanii jocurilor video. Sau nu? Rămâne de văzut cum evoluează această minunată lume a gamingului și ce cerințe vor avea viitoarele titluri.

Singurul lucru care ar fi de reproșat la acestă implementare GTX 1070, ar fi zgomotul care pentru unii ar putea fi deranjant. Și aici mă refer la o viteză de peste 2300RPM a ventilatoarelor, unde, după cum ați văzut și în testul de mai sus, pe modul auto acestea nu depășesc această valoare.

Dacă în prezent cea mai populară placă video este GTX 970, în scurt timp, cu siguranță GTX 1070 îi va lua locul datorită prețului și performanței pe care o oferă.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.