Cum să joci jocurile Assassin’s Creed în ordinea corectă

 Cum să joci jocurile Assassin’s Creed în ordinea corectă

Assassin’s Creed este o franciză populară de jocuri video care îi permite jucătorului să exploreze diferite perioade istorice și să se implice într-un conflict milenar între două organizații secrete: Frăția Asasinilor și Ordinul Templierilor. Fiecare joc are o poveste proprie, dar și o legătură cu povestea generală care se desfășoară în prezent, unde personajele folosesc o tehnologie numită Animus pentru a accesa amintirile genetice ale strămoșilor lor.

Există mai multe moduri de a juca jocurile Assassin’s Creed, dar unul dintre ele este să le urmăm în ordinea cronologică a epocilor istorice în care se petrec. Acest lucru ne poate oferi o perspectivă mai largă asupra evoluției Frăției Asasinilor și Ordinului Templierilor, precum și asupra originii și rolului unei civilizații antice numită Prima Civilizație, care a creat omenirea și a lăsat în urmă artefacte puternice numite Piese ale Edenului.

Iată ordinea cronologică a jocurilor principale Assassin’s Creed:

Assassin’s Creed Odyssey (431 î.Hr. – 422 î.Hr.)

 

Acesta este cel mai vechi joc din punct de vedere cronologic, care are loc în timpul Războiului Peloponesiac dintre Sparta și Atena. Jucătorul poate alege să joace cu Kassandra sau Alexios, nepoții regelui Leonidas I al Spartei. Jocul nu se concentrează pe conflictul dintre Asasini și Templieri, ci pe originea Ordinului Templierilor, cunoscut ca Ordinul Anticilor.

Assassin’s Creed Origins (49 î.Hr. – 44 î.Hr.)

Acest joc prezintă fondarea Frăției Asasinilor, cunoscută ca Hidden Ones (Cei Ascunși), de către Bayek, un medjay (protector) din Egipt. El se confruntă cu Ordinul Anticilor, care încearcă să manipuleze evenimentele istorice și să obțină Piese ale Edenului.

Assassin’s Creed Mirage (861 d.Hr.)

Acesta este cel mai nou joc din franciză, care va fi in doar cateva zile, mai exact joi, pe 5 octombrie 2023. Jocul îl va urmări pe Basim, un personaj introdus în Valhalla, dezvăluindu-i originile ca membru al Hidden Ones (Cei Ascunși) fără să știe de natura sa adevărată. Mirage are loc la nouă secole după evenimentele din Assassin’s Creed Origins, într-un moment în care Asasinii sunt încă cunoscuți ca Hidden Ones și cu 338 de ani înainte de vremea lui Altair și de evenimentele din jocul original Assassin’s Creed.

Assassin’s Creed Valhalla (872 d.Hr. – 878 d.Hr.)

Lansat în 2020, Valhalla are ca protagonist pe Eivor, un războinic viking care ii ajută „Cei Ascunși” sa lupte împotriva Ordinului Anticilor. Jocul explorează mitologia nordică și creștinismul, precum și relația dintre Eivor și Basim, care se dovedește a fi o reîncarnare a unui membru al Primei Civilizații (Loki).

Assassin’s Creed (1191)

Acesta este primul joc din franciză, lansat în 2007. Jocul îl are ca protagonist pe Altaïr Ibn-La’Ahad, un asasin din Levant care își îndeplinește misiunile în timpul Cruciadelor. El trebuie să elimine nouă membri ai Ordinului Templierilor, care caută o Piesă a Edenului numită Mărul Edenului.

Assassin’s Creed II (1476 – 1499)

Acest joc este continuarea directă a primului joc, lansat în 2009. Jocul îl are ca protagonist pe Ezio Auditore da Firenze, un nobil italian care devine asasin după ce familia sa este trădată de un aliat templier. El se aliază cu Leonardo da Vinci și alte personalități istorice pentru a se răzbuna pe Rodrigo Borgia, Marele Maestru al Ordinului Templierilor.

Assassin’s Creed: Brotherhood (1499 – 1507)

Acest joc este continuarea directă a celui de-al doilea joc Assassin’s Creed, lansat în 2010. Jocul îl urmărește pe Ezio în misiunea sa de a reconstrui Frăția Asasinilor din Roma și de a-l înfrunta pe fiul lui Rodrigo Borgia, Cesare Borgia, care a furat Mărul Edenului.

Assassin’s Creed: Revelations (1511 – 1512)

Revelations este ultimul joc din trilogia Ezio, lansat în 2011 și este unul dintre jocurile mele preferate din serie. Povestea jocului îl urmărește pe Ezio în căutarea secretelor lui Altaïr ascunse în biblioteca din Masyaf. El ajunge în Constantinopol, unde se implică într-un conflict între asasini și templieri pentru controlul asupra orașului. Jocul aduce și un final pentru povestea lui Altaïr, arătându-i ultimele sale zile și descoperirile sale despre Prima Civilizație.

Assassin’s Creed III (1754 – 1783)

Acest joc este continuarea directă a celui de-al treilea joc, lansat în 2012. Jocul îl are ca protagonist pe Connor Kenway (Ratonhnhaké:ton), un asasin cu origini britanice și mohawk care luptă în Războiul de Independență al Statelor Unite ale Americii. El se confruntă cu tatăl său, Haytham Kenway, care este liderul Ordinului Templierilor din America.

Assassin’s Creed IV: Black Flag (1715 – 1722)

Acest joc este un prequel al celui de-al treilea joc, lansat în 2013. Jocul îl are ca protagonist pe Edward Kenway, bunicul lui Connor și tatăl lui Haytham, care este un pirat și un asasin. El navighează pe mările Caraibelor, unde se întâlnește cu personaje istorice precum Barba Neagră, Calico Jack și Mary Read. Jocul introduce și conceptul de explorare navală, care permite jucătorului să controleze o navă numită Jackdaw și să se angajeze în lupte navale.

Assassin’s Creed Rogue (1752 – 1760)

Acest joc este un spin-off al celui de-al patrulea joc, lansat în 2014. Jocul îl are ca protagonist pe Shay Patrick Cormac, un fost asasin care devine templier după ce este trădat de Frăția Asasinilor. El îi vânează pe foștii săi camarazi în America de Nord, în timpul Războiului Franco-Indian. Jocul reia elementele de explorare navală din Black Flag și leagă povestea dintre Assassin’s Creed III și Assassin’s Creed Unity.

Assassin’s Creed Unity (1789 – 1794)

Unity este continuarea directă a celui de-al treilea joc, lansat în 2014. Jocul îl are ca protagonist pe Arno Dorian, un asasin francez care se implică în Revoluția Franceză. El încearcă să dezvăluie adevărata natură a conflictului dintre asasini și templieri, care se ascunde în spatele evenimentelor istorice. Jocul introduce și conceptul de cooperare online, care permite jucătorilor să formeze echipe de până la patru asasini și să îndeplinească misiuni împreună.

Assassin’s Creed Syndicate (1868)

Syndicate este continuarea directă a celui de-al patrulea joc, lansat în 2015. Jocul îi are ca protagoniști pe Jacob și Evie Frye, doi frați asasini care luptă pentru controlul Londrei în timpul Revoluției Industriale. Ei se opun planurilor lui Crawford Starrick, Marele Maestru al Ordinului Templierilor din Anglia, care vrea să folosească o Piesă a Edenului numită Shroud pentru a-și consolida puterea. Jocul introduce și conceptul de schimbare între personaje, care permite jucătorului să alterneze între Jacob și Evie în funcție de stilul de joc preferat.

 

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.