REVIEW: Camera Auto DVR PNI Silver Cloud Voyager S1200

 REVIEW: Camera Auto DVR PNI Silver Cloud Voyager S1200

Camerele auto DVR sunt din ce în ce mai căutate și folosite de către șoferii din întreaga lume, iar de ceva timp acestea au început să aibă o cerere foarte mare și în România. Există o mare varietate de dispozitive de acest gen pe piață, majoritatea dintre ele fiind de la producători mici sau mai puțin cunoscuți.


Astăzi pe masa de teste avem o cameră auto DVR de la PNI destul de accesibilă, care oferă performanțe destul de bune având în vedere clasa din care face parte. Așadar, mai jos vă voi prezenta camera Auto DVR PNI Silver Cloud Voyager S1200.
review-romana-camera-auto-PNI Silver Cloud Voyager S1200

AMBALAJ ȘI ACCESORII

Ambalajul camerei PNI Silver Cloud Voyager S1200 este destul de simplu, aici avem afișate caracteristicile principale ale camerei, informații despre conținutul pachetului precum și câteva imagini ale produsului.

În interiorul pachetului, pe lângă cameră găsim manualul cu instrucțiuni, certificatul de garanție de la producător, montura pentru parbriz, un cablu de date USB, cablul de alimentare pentru mașină 12V/24V(5V) care are o lungime de 340 de centimetri, astfel vă puteți aranja și ascunde cablul după bunul plac. Pe lângă toate acestea, pachetul are inclus și un card MicroSD cu tot cu adaptor SD de 8GB pe care puteți filma în jur de o oră jumătate.

review-romana-camera-auto-PNI Silver Cloud Voyager S1200

Dacă folosiți camera strict pentru surprinderea eventualelor evenimente neplăcute din trafic, aveți disponibilă funcția loop recording care atunci când cardul s-a umplut cu informație, va începe să șteargă primele clipuri și să filmeze într-un flux continuu, iar acest card de 8GB este perfect pentru astfel de lucruri. Pentru cei care vor să filmeze un anumit sector de drum, poate o plimbare mai specială din vacanță sau pur și simplu vor să păstreze conținutul video de pe cameră, vor trebui să opteze pentru un card ceva mai mare, spre exemplu un card de 32GB pe care puteți filma în jur de 6 ore în FullHD.

DESIGN

La capitolul design, PNI Silver Cloud Voyager S1200 arată destul de elegant. Aceasta este construită dintr-un plastic negru lucios destul de rigid, iar pe laterala dispune de o margine cromată din metal. În partea din față avem lentila ultra-wide de 170 grade care are o diafragmă de 2.4mm ceea ce îi oferă camerei o lumină destul de bună. Tot în partea din față avem difuzorul camerei precum și blitz-ul.

În partea din spate avem un display destul de generos de 3 inchi pe care puteți vizualiza imaginile în timp real, butonul On/Off precum și difuzorul camerei.

review-romana-camera-auto-PNI Silver Cloud Voyager S1200

În partea de sus avem mufa pentru alimentare și portul HDMI, în partea stângă a camerei avem slotul pentru cardul SD iar în partea de jos, cele cinci butoane pentru meniu precum și butonul pentru reset.

SPECIFICAȚII

DISPLAY: TFT LCD 3 inch
CAMERA: 12MP
UNGHI DE VIZIBILITATE: 170 grade
REZOLUTIE VIDEO: 1080p 30fps / 720P 60fps / WVGA 60fps / VGA 60FPS
REZOLUTIE FOTO: 12M 4000×3000 / 10M 3648×2736 / 8M 3264×2448
FORMAT VIDEO: .MOV
FORMAT FOTO: .JPG
DIFUZOR INCORPORAT
MICROFON INCORPORAT
PROCESOR: NTK 96650
BATERIE: 180 mAh Li-Polymer
FUNCȚII: Detectare mișcare / G-Sensor / Înregistrare audio / Pornire/Oprire Automata
GREUTATE: 110 grame
DIMENSIUNI: 100x54x12mm

FUNCȚII ȘI PREȚ

Știu că mulți dintre voi probabil v-ați găsit cel puțin odată mașina zgâriată în parcare și ați avut pe cine să trageți la răspundere. Funcțiile cele mai intereseante ale acestei camere sunt Motion Detection și G-Sensor care permite camerei să se deschidă si să filmeze imediat în momentul în care mașina dvs este mișcată. Așadar, atunci când vă veți lăsa mașina parcată, această cameră va porni singură și va surprinde imaginile unui posibil eveniment neplăcut.Înregistrarea audio este foarte bună. Sunetul se aude destul de clar în mașină fără a fi nevoie să ridici vocea în cazul în care vrei să comentezi în timpul filmării. Mai ales pentru cei care creează conținut din trafic pentru canalul de youtube, este foarte ok din acest punct de vedere.

Prețul camerei PNI Silver Cloud Voyager S1200 în momentul în care scriu acest review este aproximativ 300lei, un preț destul de corect pentru ceea ce oferă această „jucărie”.

ACHIZIȚIONEAZĂ ACUM CAMERA AUTO PNI Silver Cloud Voyager S1200.


BATERIE

Având în vedere că este o cameră de bord, aceasta dispune de o baterie de doar 180mAh. Așadar, folosirea acestei camere fără cablul de alimentare vă va oferi aproximativ 6-7 minute de filmare, suficient cât să filmați anumite secvențe din exteriorul mașinii atunci când este nevoie.

REZULTATELE TESTELOR

PNI Silver Cloud Voyager S1200 oferă o calitate a imaginii destul de bună raportat la prețul camerei. Datorită funcției WDR, aceasta se descurcă destul de bine și pe timp de noapte, iar aici o să vă las pe voi să trageți concluziile din testele de mai jos.
CONCLUZIE

În cele 30 de zile de teste camera s-a comportat foarte bine. Spre deosebire de alte camere din aceiași categorie de preț sau unele chiar mai scumpe, PNI Silver Cloud Voyager S1200 nu a prezentat probleme legate de display sau portul de încărcare. De asemenea, spre deosebire de camera auto DVR 2Drive EXECUTIVE 3.0 pe care găseam destul de des fișiere corupte, Cloud Voyager S1200 se prezintă foarte bine și nu are probleme de acest gen.

Un minus al acestei camere ar fi că se încălzește destul de tare după un anumit timp de funcționare iar în timp s-ar putea să ca acest lucru să afecteze camera.

În concluzie, merită achiziționată această cameră? Categoric da, având în vedere prețul destul de accesibil în raport cu calitatea și flexibilitatea pe care o oferă. Voi ce cameră folosiți sau ați vrea să folosiți în trafic?

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.