Apple anunță un nou eveniment “Scary Fast” pentru 30 octombrie

 Apple anunță un nou eveniment “Scary Fast” pentru 30 octombrie

Apple a anunțat un eveniment cu totul special programat pentru data de 30 octombrie, în apropierea celebrării Halloween-ului. Evenimentul, intitulat “Scary Fast”, se așteaptă să se concentreze pe produsele Mac, care ar putea include noi modele de iMac și MacBook Pro echipate cu cipul M3 al companiei.

Cipul M3 este următorul pas în tranziția Apple de la procesoarele Intel la cele bazate pe arhitectura ARM. Potrivit unor rapoarte recente, cipul M3 ar putea fi fabricat pe un proces de 3 nanometri, ceea ce ar oferi o performanță mai mare și o eficiență energetică mai bună decât cipul M2 actual, care este pe 5 nanometri.

Apple a lansat primul său cip bazat pe ARM, M1, în noiembrie 2020, oferind o viteză și o autonomie impresionante pentru Mac-urile sale de 13 inch MacBook Pro, MacBook Air și Mac mini. În iunie 2022, compania a prezentat cipul M2, care a alimentat noul model de iMac de 24 de inch și iPad Pro de 12,9 inch.

Se crede că Apple lucrează la mai multe variante ale cipului M3, inclusiv una cu 12 nuclee CPU și una cu 16 nuclee CPU. Acestea ar putea fi destinate noilor modele de MacBook Pro de 14 și 16 inch, care ar putea avea și un design redesenat, cu margini mai plate, un port HDMI, un cititor de carduri SD și un port MagSafe pentru încărcare.

De asemenea, se speculează că Apple ar putea actualiza iMac-ul de 24 de inch cu cipul M3 sau ar putea introduce un nou model de iMac de 27 sau 32 de inch, care ar înlocui actualul iMac cu Intel de 27 de inch. Un alt produs posibil este un nou Mac mini, care ar putea avea un design mai subțire și mai multe porturi decât versiunea M1.

Evenimentul “Scary Fast” va fi transmis în direct pe site-ul web al Apple, pe YouTube și prin aplicația Apple TV.

Apple nu a dezvăluit multe detalii despre evenimentul său din octombrie, dar sloganul său “Scary Fast” sugerează nu numai introducerea iminentă a cipului M3, ci și o aluzie jucăușă la Halloween.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.