Samsung Galaxy S5 se pregateste sa devanseze iPhone

 Samsung Galaxy S5 se pregateste sa devanseze iPhone

Se pare ca Samsung lucreza la un chip mai mic si mult mai rapid pentru viitorul Samsung Galaxy S5, folosindu-se de tehnologia Exynos. Aceasta este strategia prin care compania coreeana incearca sa devanseze chip-ul A7 care sta la baza iPhone 5S. Cei din companie au spus ca chip-ul va functiona pe tehnologia de 14nm (14 nanometrii) si va fi de doua ori mai mic decat cel cu tehnologia de 28nm de pe Samsung Galaxy S4. Marimea scazuta ar trebui sa scada din energia consumata, ceea ce inseamna ca va produce si mai putina caldura, minimizand astfel sansele de supraincalzire a Samsung Galaxy S5.

samsung_galaxy_s5

Cele mai multe smartphone-uri de pe piata, incluzand Samsung, impacheteaza chip-uri cu tehnologia de 28nm, ceea ce inseamna ca urmatorul pas logic ar trebui sa fie la 20nm, insa Samsung s-a hotarat sa treaca direct la treapta de 14nm. Aceasta confirma zvonurile ca Samsung Galaxy S5 ar putea folosi un chip de 64 de biti, care este mult mai bun la performanta fata de cele de 32 de biti. Daca este adevarat, atunci Exynos 6 ar fi deajuns sa depaseasca chip-ul A7 de pe iPhone 5S care a facut valuri in ultima vreme.

De asemenea, mutarea catre arhitectura de 64 de biti deschide noi frontiere catre dispozitive Android mult mai rapide si, teoretic, care ar putea avea in viitor un numar nelimitat de memorie RAM.

Andrei

https://www.blasterzone.ro

Hardware Reviewer; Pasionat de Hardware si Software. Daca aveti nevoie de ajutor, sau alte nelamuriri in privinta unor probleme IT nu ezitati sa lasati un comentariu, va voi raspunde in limita timpului disponibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.