Metodă de învățare a literelor – aplicația FunABC

 Metodă de învățare a literelor –  aplicația FunABC

Multe metode de învăţare a literelor există. Părinţii se pierd atunci când vine timpul de a trece la studiul literelor. Este greu de acceptat o metodă sau alta dacă nu se cunosc avantajele fiecăreia. Majoritatea padagogilor susţin că literele ar trebui învăţate treptat, pas, cu pas, în ordine alfabetică.


Metoda clasică

banner_funabc
În acest caz, literele sunt studiate una câte una. Copilul aude pronunţia sa de la pedagog. Pentru o memorizare mai bună, după pronunţia literelor, se mai pronunţă şi un cuvânt cu care se începe litera dată. Cu această metodă se învaţă pronunţia literelor şi a sunetelor. După studiul literelor, se trece la pronunţia silabelor, după care a cuvintelor.

Metoda clasică modernă

Astăzi, studiul literelor se poate efectua şi prin intermediul gadgetelor. Mulţi părinţi apelează la această metodă. Statistica arată că învăţarea literelor prin intermediul gadgetelor are o eficienţă înaltă. Recent, a fost creată aplicaţia FunABC pentru învăţarea alfabetului românesc. Aplicaţia este unică în felul ei. Ea funcționează pe tablete şi smartphone-uri cu sistemul de operare Android. La baza acestei aplicaţii stă abecedarul clasic. Aplicaţia este menită copiilor cu vârsta de la 2-5 ani.

FunABC

Scopul aplicaţiei este de a învâţa mai rapid şi eficient literele alfabetului românesc. În plus, primele lecții vor părea captivante și vesele. Aplicaţia poate fi găsită pe Google Play.

Pagină de lansare a aplicaţiei va reprezenta prima literă a alfabetului – „A”. Pe aceeaşi pagină mai apare un arici nostim şi cuvântul textual „Arici”. Fiecare din aceste elemente au posibilitatea de a fi atinse. La apăsarea literei şi cuvântului – se aude pronunţia lor, la atingerea ariciului – se va auzi un fosăit. Exact în această manieră sunt prezentate restul literelor. În rezultatul listării literelor, se va auzi: ocăit, ciripit, behăit, etc.

Aplicaţia mai oferă posibilitatea de a lista literele în ordine alfabetică şi aleator. Copilul poate lista literele prin intermediul butoanelor-săgeţi amplasate pe părţile laterale ale aplicaţiei sau prin intermediul meniului situat în partea de sus a aplicaţiei.

FunABC

Aplicaţia foloseşte înregistrări reale luate din lumea animală. Toate animăluțele sunt prietenoase şi emit sunete reale. Aceasta nu numai trezeşte interesul către studiu, dar și face cunoștință copiilor mai îndeaproape cu lumea animală. FunABC utilizează o interfață simplă, un meniu funcţional, culori blânde. Acest lucru a fost realizat cu scopul de a capta atenţia copilului şi de a face procesul de învăţare mai atractiv. Aplicația nu conține ferestre inutile, treceri complicate sau sarcini dificile.

Descarcă gratuit aplicaţia FunABC!

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

1 Comment

  • Un lucru foarte util pentru parinti, dar si pentru cei mici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.