De ce am doua procese explorer.exe in Task Manager?

 De ce am doua procese explorer.exe in Task Manager?

Task Manager din sistemul de operare Microsoft Windows afiseaza ceea ce computerul vostru executa in prezent, programe si procese. Cei mai multi oameni acceseaza Task Manager doar pentru a inchide fortat un program care nu raspunde, dar a-ti putea vedea, de asemenea, aceasta caracteristica doar din curiozitate. Daca observati doua instante de „explorer.exe” in Task Manager, nu trebuie sa va faceti griji, inseamna doar ca aveti doua foldere Windows – ferestrele care afiseaza continutul folderului – active pe calculator, si computerul este setat sa lanseze fiecare dosar ca un proces separat.


Task Manager afiseaza fiecare serviciu, proces si program executat pe computer. O modalitate de a inchide un program care nu raspunde este sa faceti clic pe el in Task Manager si apoi faceti clic pe „End Now” pentru a forta inchiderea aplicatiei. Puteti folosi, de asemenea, Task Manager pentru a monitoriza performantele computerului facand clic pe filele „Performance” si „Networking”.

Explorer.exe este procesul care controleaza caracteristica Windows Explorer, care va permite sa rasfoiti continutul computerului. O instanta a explorer.exe ruleaza constant pe computer, deoarece acesta controleaza desktop-ul calculatorului dumneavoastra. Daca deschideti un folder sau subfolder de pe computer, veti vedea o a doua instanta a explorer.exe, dar numai in cazul in care computerul este setat sa lanseze folderul Windows ca un proces separat.

Aveti posibilitatea sa modificati setarile implicite ale folderelor pentru calculatorul vstru, astfel incat va aparea doar o singura instanta a explorer.exe, chiar daca deschideti mai multe foldere de Windows simultan. Faceti clic pe butonul „Start” din bara de activitati desktop. Scrieti „folder options” in campul de cautare din partea de jos a meniului Start. Faceti clic pe pictograma „Folder Options” din panoul cu rezultatele de cautare. Faceti clic pe tab-ul „View” din caseta Folder Options. Faceti clic si deselectati caseta de langa „Launch Folder Windows in a Separate Process”. Click „Apply” urmat de „OK”.

explorer task manager
Executarea in instante separate a procesului explorer.exe nu dauneaza computerului si nu consuma mai multa memorie. De fapt, lansarea dosarelor ca procese separate, este adesea utila. Daca o fereastra se blocheaza sau nu se inchide, puteti inchide doar aceasta fereastra din Task Manager si sa pastrati neafectate ferestrele deschise.

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.