Cele mai bune filme transformate in jocuri video!

 Cele mai bune filme transformate in jocuri video!

Industria cinematografica genereaza miliarde si miliarde de dolari in fiecare an. Marile serii care au dat lovitura la public si-au marit substantial veniturile si prin lansari adiacente: jocurile video. De la Matrix sau Star Wars, pana la James Bond sau Pirates of the Caribbean , jocurile care au dat viata personajelor atat de indragite au generat profituri uriase. Iata cat au incasat producatorii de pe urma acestora!

joc-video-matrix

Trilogia cu Keanu Reeves a ajuns sa cucereasca milioane de oameni din intreaga lume, iar despre Matrix se vorbeste, dar se si joaca si astazi. Primul joc video cu Neo si echipa a aparut in mai 2003 si s-a numit „Enter the Matrix”. Jocul a redat o poveste paralela cu cea din episodul „The Matrix Reloaded”, lansat in aceeasi luna, iar in primele 18 zile s-a vandut un milion de copii. In primele sase saptamani, se vandusera deja 2,5 milioane de copii, iar vanzarile au crescut pana la 5 milioane. Veniturile generate? 20 milioane de dolari, potrivit imdb.com.

Urmatoarele doua jocuri video au aparut doi ani mai tarziu: in 2005. ” The Matrix Online” a reprezentat o continuare a filmelor Matrix si era un joc de tip multiplayer. A costat 8,5 milioane de dolari pentru a putea fi dezvoltat, dar ratingul primit de catre jucatori a fost „mediu”. Ultimul joc video s-a numit „The Matrix: Path of Neo” si a fost creat tot de directorii trilogiei, The Wachowskis. Jocul il are in prim plan pe Neo caruia ii pot fi atribuite diferite abilitati.

Una dintre cele mai „stufoase” colectii de jocuri video o are franciza Star Wars. Din 1983, cand a fost lansat primul joc, si pana in 2015, cand a fost lansat cel mai recent, fanii s-au putut delecta cu peste 100 de lansari. Nu toate au legatura directa cu actiunea din filme, ci reprezinta o continuare sau o paralela a actiunii din productiile cinematografice. De-a lungul timpului, s-au adaptat conform tehnologiei, asa ca regasim jocuri pe casete, pentru console, Play Station 3, Xbox 360, PSP sau Wii. Veniturile generate sunt de ordinul miliardelor de dolari. De exemplu, cel mai recent joc lansat in 2015, „Star Wars Battlefront”, a generat incasari de peste 660 de milioane de dolari.

jocurile-video

Un alt blockbuster ce a reprezentat inspiratia multor jocuri video este James Bond. Cum era de asteptat, s-a dovedit a fi o alegere de mare succes si in industria gamingului. Misteriosul agent secret a devenit un nume de referinta odata cu filmul „Dr. No”, iar actorul Sean Connery a transformat indubitabil personajul James Bond intr-un reper al culturii mainstream (un exemplu fiind pelicula „Diamonds are forever”, care a dat nastere remarcabilului mit cultural black 17). Primul joc video bazat pe franciza James Bond a aparut in 1982 si s-a intitulat „Shaken but not Stirred”. Un an mai tarziu, „James Bond 007” a fost lansat pe mai multe console. Toate seriile ce au cunoscut un succes fenomenal au ajuns si pe piata de gaming: Golden Eye 007 (1997), „Tomorrow never dies” (1999) sau „007: The World is Not Enough” (2000). Fiecare a generat venituri de milioane de dolari (spre exemplu, doar „Golden Eye” a vandut opt milioane de copii doar pe Nintendo 64).

„Pirates of the Caribbean” a dat nastere la nu mai putin de zece jocuri video. Personajul interpretat de Johnny Depp a fost foarte bine primit si pe piata de gaming. Primele doua jocuri aparute in 2003, „The Curse of the Black Pearl” si „Pirates of the Caribbean”, sunt realizate pe baza primul film din franciza. „The Legend of Jack Sparrow”, aparut in 2006, urmareste actiunea petrecuta in cel de-al doilea film al seriei. In 2011, cel mai recent aparut a fost „Master of the Seas”, valabil pentru Android si iOS.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.