Google a cumparat Rightsflow

 Google a cumparat Rightsflow


   Youtube, cel mai mare site de partajare a clipurilor video din lume, deţinut de Google, a cumpărat RightsFlow, o companie de mici dimensiune care monitorizează şi procesează plăţile drepturilor de autor pentru compozitori şi casele de discuri, scrie Wall Street Journal. Achiziţia oferă YouTube acces la o tehnologie care îi va permite să administreze relaţia sa cu una dintre cele mai fragmentate industrii, cea muzicală.

   Casele de discuri, compozitorii şi artiştii obţineau un număr impresionant de plăţi de mică valoare din drepturile de autor, însă această situaţie s-a schimbat după ce consumul de muzică s-a mutat de la CD-uri şi radiouri spre lumea online. Vânzarea unui singur CD putea genera încasări de un dolar din drepturi de autor, în timp ce vânzarea unei singure melodii în format digital poate aduce un venit de 9 cenţi.

   Însă ascultarea pe Youtube sau printr-un alt serviciu asemănător a unei melodii generează încasări şi mai mici, iar administrarea acestei situaţii s-a dovedit dificilă în trecut pentru Google, care speră că RightsFlow va ajuta la îmbunătăţirea situaţiei. Google nu a oferit detalii despre valoarea achiziţiei.

sursa:ziarulfinanciar.ro

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.