Iran ataca Google, Skype si Yahoo

 Iran ataca Google, Skype si Yahoo

Un atac malitios, care pare ca a venit din partea Guvernului Iranian a reusit sa obtina presupuse certificate Digital Secure care pot fii folosite in copierea Google, Yahoo, Skype si alte site-uri majore, compania de securitate afectata de bresa a declarat ca Iran a atacat rau intentionat.
Comodo, o firma de secuuritate din Jersey care elibereaza certificate digitale, a declarat ca noua certificate care s-au obtinut in mod fraudulos, inclusive unul pentru Live.com Microsoft au fost revocate. Un certificate fraudulos permite cuiva sa impersonalizeze versiunea securizata a acestor site-uri – cele folosite cand conexiunile criptate sunt activate, in unele circumstante.
Adresede IP folosite sunt din Teheran, Iran, a anuntat compania, care datorita vitezei si concentrarii atacului crede ca a fost organizat de stat. Pacaling aceste site-uri va permite guvernului Iranian sa foloseasa asa cunoscutul atac omul-din –mijloc care va permite pe aceste site-uri sa fure parole, citeasca mail-uri si monotoriza orice alta activitate pe care o fac cetatenii, chiar si daca conexiunile sunt protejate cu criptul SSL.

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.