Sapphire Radeon HD 7770 Vapor-X Review

 Sapphire Radeon HD 7770 Vapor-X Review

Astazi revenim cu un review pentru placa video Sapphire Radeon HD 7770 Vapor-X. Este o placa video entry-level care se bazeaza pe tehnologia Vapor-X si este destinata amatorilor de jocuri video.

Sapphire HD 7770 Vapor-X dispune de un GPU construit pe acelasi proces de fabricare (28nm) ca si seria 7900 cu o configuratie de 10 unitati de calcul (640 procesoare stream), 512KB L2 si 16 ROPS. Dar, pana ajungem la performanta, sa aruncam o privire la aspectul si accesoriile cu care vine Sapphire HD 7770 Vapor-X.


In cutie, alaturi de placa video Sapphire HD 7770 Vapor-X GHz Edition gasim un adaptor DVI – VGA, un adaptor molex- 6pini pentru alimentare si CD-ul cu drivere. Asa cum era de astept, Sapphire a utilizat un design personalizat pentru 7770 care este atasat in partea din fata a PCB-ului albastru. De asemenea, placa dispune de doua coolere avansate care se bazeaza pe vapor chamber, radiator din aluminiu cat si doua heatpope-uri din cupru. De asemenea placa dispune si de un conector Crossfire care ne permite conectarea mai multor placi video pentru a imbunatati performanta.

HD 7770 Vapor-X foloseste ca iesiri video doi conectori Display Port, un conector HDMI si unul DVI-D. Display Port ofera posibilitatea de a conectarea trei monitoare permitand rularea jocurilor la rezolutii mari, cum ar fi 5760×1080. Alimentarea placii video cu energie se face printr-un conector 6pin care necesita 80W pentru functionare. Memoria GDDR5 de 1GB este setata la 1300MHz, iar memoria BUS este de 128-bit. Dupa cum am mentionat si mai sus, exista 10 unitati de calcul pe aceasta placa cu 16 ROPs [Pentru cei care nu stiu ce este ROPs: este rata de umplere de pixeli, cu cat o placa video dispune de mai multi ROP, cu atat mai repede o placa video preia texturi (foarte important pentru jocuri video)]. PCIe 3.0, DirectX 11.1 si DirectCompute sunt toate suportate pe aceasta placa video, de asemenea dispune si de iesire audio 7.1 pste HDMI, inclusiv DTS Master Audio cat si Dolby TrueHD.

Sapphire_HD_7770_vapor-x-review-romana-pret-pareri

Seria 7700 se bazeaza pe acelasi GPU pe care il gasim si pe seriile 7800/7900 de la AMD.

Sapphire_HD_7770_vapor-x-review-romana-pret-pareri

Sapphire_HD_7770_vapor-x-review-romana-pret-pareri

Asa cum ma asteptam de la Sapphire HD 7770 Vapor-X OC Edition, este o placa video bine construita. PCB-ul albastru arata foarte bine, este solid si se mentine rece. Introducerea a doua porturi DVI impreuna cu HDMI 1.4 cu siguranta va multumi pe multi utilizatori ce vor sa joace anumite jocuri pe mai multe monitoare.

Privind la performanta din gaming, HD 7770 se descurca foarte bine pentru o placa entry-level. Am rulat Battlefield 3, Crysis 3, Grand Theft Auto IV, Tomb Raider 2013, FarCry 3 la 40-45 FPS-uri aproape constante la rezolutia 1920×1080 pixeli. Cu siguranta vei fi multumit de aceasta placa video daca esti un impatimit al jocurilor video. In ceea ce priveste pretul, Sapphire ofera ca intotdeauna un pret decent si sa nu uitam ca garantia lor este, desigur, de prima clasa.

Cumpara acum Sapphire HD 7770 Vapor-X! – Transport Gratuit!

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.