Atacurile de tip „vishig” pe Skype imping la infectarea computerului cu programe suspicioase

 Atacurile de tip „vishig” pe Skype imping la infectarea computerului cu programe suspicioase

Mai multi utilizatori au raportat atacuri de tip „Vishing” la Skype, încercand sa pacaleasca utilizatorii si sa se gândeasca ca sunt infectati cu malware.
Iata cum functioneaza – victimele primesc de obicei un apel Skype pre-înregistrat spunandu-le ca sunt infectati cu malware si necesita vizita unui anumit site:

„Hei baieti, am de lucru la domiciliu pe laptop-ul meu Bluecoat.Am Skype pe acest laptop. Primesc un apel Skype care  nu l-am recunoscut. Am raspuns la apel si acesta este un mesaj înregistrat. Acesta spunea ca am un virus fatal care trebuie sa fie sters. Ca eu sunt pe Windows7.(eu nu sunt.).Acel mesaj înregistrat spunea sa ma duc la www.helphs.com. … Poti gasi ceva în jurnalele noastre despre ceea ce sa întâmplat?”

Site-ul specifice în cauza este un magazin online de produse împingând spre achizitionarea de servicii de curatare malware.
site-urile web cum ar fi – helphs.com mentionat în atacurile de tip „Vishing” este în prezent deconectat.
Ai fost o victima a atacurilor „Vishing”? Cum ai reactiona?

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.