Microsoft cumpără Skype !?

 Microsoft cumpără Skype !?

Pentru aproximativ 8,5 miliarde USD Skype va intra în proprietatea Microsoft. Steve Ballmer a negociat aprins cu ajutorul lui Charles Songhurst (datorită căruia se pare că nu s-a finalizat tranzacţia cu Yahoo) pentru preluarea Skype, cu tot cu datoriile sale. Ceea ce la suprafaţă sună bine: Microsoft pune şi Skype în linia Windows Live, poate să nu sune chiar aşa de interesant în ochii investitorilor.

Skype e companie care pierde bani. 7 milioane USD pierduţi la ultima evaluare plus o datorie deja situată la 686 milioane USD. Te face să te întrebi ce are Microsoft de gând?!

Baza de utilizatori înregistraţi în Skype e de 683 de milioane. Cross platform – pentru că în momentul de faţă Skype merge pe aproape toate platformele Windows, Linux, MacOS, Android, iPhone, Symbian. Mai puţin …. Windows Phone 7 al lui Microsoft. Cu achiziţia de faţă e evident că se va face integrare, probabil nativă pe WP7 şi Windows Live. Vor rămâne şi celelalte platforme? Posibil.

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.