Microsoft cumpără Skype !?

 Microsoft cumpără Skype !?

Pentru aproximativ 8,5 miliarde USD Skype va intra în proprietatea Microsoft. Steve Ballmer a negociat aprins cu ajutorul lui Charles Songhurst (datorită căruia se pare că nu s-a finalizat tranzacţia cu Yahoo) pentru preluarea Skype, cu tot cu datoriile sale. Ceea ce la suprafaţă sună bine: Microsoft pune şi Skype în linia Windows Live, poate să nu sune chiar aşa de interesant în ochii investitorilor.

Skype e companie care pierde bani. 7 milioane USD pierduţi la ultima evaluare plus o datorie deja situată la 686 milioane USD. Te face să te întrebi ce are Microsoft de gând?!

Baza de utilizatori înregistraţi în Skype e de 683 de milioane. Cross platform – pentru că în momentul de faţă Skype merge pe aproape toate platformele Windows, Linux, MacOS, Android, iPhone, Symbian. Mai puţin …. Windows Phone 7 al lui Microsoft. Cu achiziţia de faţă e evident că se va face integrare, probabil nativă pe WP7 şi Windows Live. Vor rămâne şi celelalte platforme? Posibil.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.