Au aparut mai multe detalii despre Intel Sandy Bridge E procesorul „extrem”

 Au aparut mai multe detalii despre Intel Sandy Bridge E procesorul „extrem”

Cu Core i7-990X Extreme Edition procesorul six-core,Intel a ajuns la sfarsitul drumului cu platforma Gulftown.Inainte ca Ivy Bridge sa intre in imagine din anul urmator,gigantul va lansa un procesor cu sase nuclee bazat pe platforma curenta,Sandy Bridge E(„E” de la Extreme,desigur).
La prima vedere ,”fanii” Intel ar putea fi un pic suparati pe viteza lui E,adica  3,3GHz comparativ cu 990X care are o viteza de 3.46GHz,dar in modul Turbo poate exploda pana la 3.9GHz.Apoi,cu multiplicatorul deblocat,procesorul ar putea ajunge la peste 4GHz in urma unui overclock.De asemenea vine si cu 15MB de chache L3,in comparatie cu 12 atat cat are 990X.
Dupa cum ati putea ghici,procesorul va costa 1000$ sau chiar mai mult.De asemenea,veti avea nevoie si de o noua placa de baza deoarece acestea necesita nelansatul soket LGA 2011.In timp ce toate semnele aratau ca E va fi un procesor cu sase nuclee,pe EBay a aparut o versiune cu opt nuclee la pretul de 1360$,aceasta a diparut la fel de repede cum a aparut.
Vorbind de opt nuclee,platforma AMD Bulldozer apare in curand cu procesoare „octo-core”,care ar trebui sa ofere mult mai multa concurenta cu procesoarele Extreme de la Intel.

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.