Care este diferenta intre placile video AGP si PCI

 Care este diferenta intre placile video AGP si PCI

Acum câteva zile m-a întrebat cineva pe un forum care este diferenţa dintre o placă video AGP şi una PCI. Dacă am o placă video AGP îmi pot cumpăra o placă PCI? vom vedea mai jos: 

În primul rând între cele două plăci sunt diferenţe fizice:

AGP vs PCI

Diferenţa principală dintre AGP şi PCI este: pentru a încărca o textură, o placă video PCI trebuie să-l copie din memoria RAM a sistemului în framebuffer-ul plăcii, în timp ce o placă video AGP este capabilă să citească texturi direct de la sistemele RAM.

AGP 2x
Un canal de operare pe 32 de biţi la 66 MHz dublu pompat la un efectiv de 133 MHz duce la o rata de date maximă de 533 MB / s.
AGP 4x
Un canal de operare pe 32 de biţi la 66 MHz quad pompat la o cale de 266 MHz duce la o rata de date maximă de 1066 MB / s (1 GB / s)
AGP 8x
Un canal de operare pe 32 de biţi la 66 MHz, 8x pompat, oferind un sistem eficient de 533 MHz duce la o rata de date maximă de 2133 MB / s (2 GB / s).

Şi la fel de important, de tensiune necesar a scăzut de la o 3.3v iniţială până la 1.5V.

Introduceţi PCI-E (PCI-Express).

Pe scurt, PCI-E este, în principiu doar AGP 8x, dar datele de lăţime a fost dublat de la 32-biţi la o dată la 64-biţi (deci 16x). Aceasta se referă la semnalul de la placa de baza pe cartela de sine NU RAM GPU-ului de la bord.

De asemenea, cu acest nou tip de producători interfata grafica au fost capabili să sus puterea de la placa de baza pe cartela, şi mai multă putere = mai mare performanţă.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

0 Comment

 • daca am o placa video agp pot sami pun o placa video ddr ?

  • Poti , doar sa fie aceasi interfata agp sau pci-ex.

 • […] mai nou model de placa video si cel mai intalnit in ziua de astazi. PCI-E este, în principiu un AGP 8x, dar datele de lăţime a fost dublat de la 32-biţi la o dată la 64-biţi (deci 16x). Aceasta se […]

 • buna am un IBM thinkcentre 8189-RGA si are 4 sloturi unul agp si 3 pci.Pot sa ii pun de oricare fel de placa video?
  obs..Slotul agp are doar o increstatura nu 3 ca in poza de pe site

  • Daca ai slot PCIe nu se merita sa iti cumperi placa video AGP (daca nu e ca in imagine nu este slot AGP) PCIe are performante mai mari fata de AGP si pretul placilor AGP este mai mare fata de PCIe.
   PS: vezi si articolul De cate feluri sunt placile video?.

 • AM in PC o placa video ati see you slot AGP 8x………………….. Ce placa s-ar potrivi in acest slot?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.