China democracy

 China democracy

Guvernul chinez nu este mulțumit de faptul că milioanele sale de tineri au acces la internet și, implicit, la căutări după informații despre orice subiect.

Ultimele acuze împotriva guvernului chinez spun că utilizatorii chinezi au fost opriți să acceseze Gmail. Acuzele vin din partea gigantului Google, care nu este la prima înfruntare cu guvernul. Compania a declarat că a verificat tot ce se putea verifica și nu a găsit nici un fel de probleme tehnice. Concluzia sa a fost că li se pun bețe în roate de către guvern, dovadă stă și declarația oficială: „este un blocaj guvernamental, atent creat pentru a da senzația că problema este a Gmail-ului.”

Când citești rândurile de mai sus ai tendința să îi crezi paranoici pe cei de la Google dar privind în urmă la istoricul problemelor lor în China, s-ar putea să îți schimbi părerea.

Google și-a mutat sediul central din Beijing în Hong Kong unde nu sunt regulamente atât de stricte. Mutarea s-a produs ca urmare a faptului că Google s-a aflat sub atacul hackerilor chinezi, atac despre care Google este convins că a fost orchestrat din umbră de guvernul chinez. Convingerea vine din faptul că au reușit să fure cod sursă dar, mai ales, au pus mâna pe câteva conturi private de Gmail ale unor apărători a drepturilor omului.

Autoritățile de la Beijing au criticat dur decizia celor de la Google spunând „Google a violat promisiunea scrisă pe care a făcut-o atunci când i s-a permis intrarea pe piața din China, prin stoparea filtrării căutărilor în serviciul său de căutare și dând vina pe presupuse atacuri ale hackerilor”.

Analiștii spun că ultimele mișcări pot fi expresia exercitării unui control guvernamental discret. China are posibilitatea să blocheze accesul la Google, la fel cum a făcut cu YouTube dar și cu Twitter și Facebook.

Sursa : Chip.ro

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.