Ce sunt torrentele si cum le downloadam

 Ce sunt torrentele si cum le downloadam

In acest articol vom vorbi despre torente si trackere  . Ce sunt, cu ce se mananca si cum le putem downloada folosind un BitTorrent.

Ce este un tracker?
Un tracker este un site web care indexează torentele într-o bază de date (adică le pune într-un loc si permite utilizatorului să le descarce) si tine evidenţa peerilor (adică stie cine stă la seed, cine este leecher, ce IP are, cat a downloadat si uploadat fiecare etc.) Sunt trackere cu acces gratuit si unele care ne va trebui invitatie pentru a ne creea un account . In tutorialul video de mai jos o sa va prezint un tracker free , si cum il folosim .

Ce este un torent?
Torentele sunt fişiere (.torrent) de mici dimensiuni ce conţin informaţii referitoare la fişierele pe care le conţin, adresa de announce a tracker-ului , prin intermediul caruia utilizatorii se conecteaza direct unul la altul si descarca portiuni dintr-un fisier. Cand un utilizator descarca, el se conecteaza la mai multi utilizatori descarcand bucati din fisierul respectiv simultan, iar in acest mod se obtine o viteza de download superioara metodei clasice din browser-ul web.


Ce este un seeder? Dar un leecher?
Un seeder este o persoana care are torentul complet (absolut toate fisierele din el) si isi tine clientul BitTorrent deschis pentru a il impărti si cu ceilalti utilizatori. Un leecher este o persoană care downloadează conţinutul unui torent, fara a avea incă toate fisierele. In momentul in care termina de downloadat devine automat seeder .

Ce este un client BitTorrent?
Un client BitTorrent este un program ce permite descărcarea de fişiere bazându-se pe faptul că fiecare utilizator ce descarcă ceva este dispus să împartă cu ceilalţi acel “ceva”.


Pe unele torente este necesar sa stam ca seeder pentru a ne mentine ratia la nivelul cerut de acel tracker .

Ce este ratia?
Raspuns: Ratia este un simplu numar, calculat prin impartirea Uploadului la Download. Pe scurt, daca un user X are Upload 10 GB si download 20 GB, ratia lui este 10/20 = 0.500

Ce BitTorrent sa folosesc?

Eu va recomanda sa folositi uTorrent care poate fi downloadat de aici versiunea 2.2.1 .


 

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.