Intel anunta procesorul Atom quad-core pentru Windows 8 si tablete Android

 Intel anunta procesorul Atom quad-core pentru Windows 8 si tablete Android

In timpul conferintei de presa CES 2013, Intel a anuntat ca va lansa o noua generatie de procesoare Atom quad-core la sfarsitul anului 2013, pentru tabletele Android si Windows 8. Noua platforma, cu nume de cod Bay Trail se presupune ca va fi de doua ori mai rapid decat actualul procesor Atom Z2760.

Deoarece viitorul proceesor Atom quad-core va fi fabricat pe 22nm, consumul de energie nu ar trebui sa creasca, in ciuda faptului ca va avea de doua ori mai multe nuclee. Noul Atom va avea, de asemenea, o arhitectura complet noua, care va inlocui actualul model 32nm care a fost lansat in 2008.

Noua platforma este optimizata atat pentru Windows 8 cat si pentru Android. In cadrul conferintei de presa, Intel a prezentat procesorul Bay Trail pe o tableta Android si a spus ca pana la sfarsitul anului o sa existe un numar mare de dispozitive care vor utiliza noul procesor Atom.

Intel anunta procesorul Atom quad-core-bay-trail

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.