Samsung anunta procesorul Exynos 5 Octa cu 8 nuclee

 Samsung anunta procesorul Exynos 5 Octa cu 8 nuclee

Pentru 2013, Samsung anunta un nou procesor cu 8 nuclee care se va numi Exynos 5 Octa si foloseste noua tehnologie ARM big.LITTLE. Procesorul comuta intre doua grupuri de cate patru nuclee ARM Cortex-A15 pentru a oferi o mai buna peformanta si Cortex-A7 pentru utilizarea obisnuita care va reduce semnificativ consumul bateriei. Samsung spune ca acest procesor va reduce consumul de energie cu pana la 70% comparativ cu Exynos 5 Dual.


Din moment ce are patru nuclee Cortex-A15, Exynos 5 Octa depaseste cu mult actualul procesor Exynos 5 Dual, un procesor dual-core-A15 pe care il gasim in Nexus 10 (un chip extrem de rapid). Suntem cu siguranta nerabdatori sa vedem daca Samsung va oferi o durata de viata a bateriei mai buna si o performanta ridicata cu urmatoarea generatie Exynos 5 Octa.

8-core-Exynos-5-Octa-mobile-processor

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.