Samsung anunta procesorul Exynos 5 Octa cu 8 nuclee

 Samsung anunta procesorul Exynos 5 Octa cu 8 nuclee

Pentru 2013, Samsung anunta un nou procesor cu 8 nuclee care se va numi Exynos 5 Octa si foloseste noua tehnologie ARM big.LITTLE. Procesorul comuta intre doua grupuri de cate patru nuclee ARM Cortex-A15 pentru a oferi o mai buna peformanta si Cortex-A7 pentru utilizarea obisnuita care va reduce semnificativ consumul bateriei. Samsung spune ca acest procesor va reduce consumul de energie cu pana la 70% comparativ cu Exynos 5 Dual.


Din moment ce are patru nuclee Cortex-A15, Exynos 5 Octa depaseste cu mult actualul procesor Exynos 5 Dual, un procesor dual-core-A15 pe care il gasim in Nexus 10 (un chip extrem de rapid). Suntem cu siguranta nerabdatori sa vedem daca Samsung va oferi o durata de viata a bateriei mai buna si o performanta ridicata cu urmatoarea generatie Exynos 5 Octa.

8-core-Exynos-5-Octa-mobile-processor

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.