Review Gigabyte GeForce GTX 670 OC

 Review Gigabyte GeForce GTX 670 OC

Astazi vom vorbi despre noua placa video Gigabyte bazata pe o versiune de geforce gtx 670 oc overclockata din fabrica, care se caracterizeaza printr-un cooler WindForce triplu si PCB total schimbat. Dupa multe luni in care s-a vorbit despre ultima arhitectura de la Nvidia, mai exact Kepler, acestia au lansat GeForce GTX 680, care a devansat concurentul Radeon HD 7970 cu aproape 7% in ceea ce priveste performanta. Acest lucru a adus scaderi de pret cu aproximativ 70$ in randul placilor HD 7970, devenind cu 4% mai ieftine decat concurentele GTX 680.

Continuand sa lanseze placi cu arhitectura Kepler, Nvidia lanseaza GTX 670 care este asemanatoare cu GTX 680, dar pare a fi mai puternica decat pe foaie dovedind ca la pretul actual poate face fata lejer daca ar concura cu HD 7970.

Pentru a nu ramane in urma, AMD a lansat saptamana trecuta Radeon HD 7970 GHz Edition, dar overclockul la care a fost supusa placa a ridicat si pretul pana la 500$. Daca am face un raport calitate/pret putem spune ca aceasta a cam fost un esec, testele dovedind ca nu prea si-a facut treaba cand a concurat cu GTX 680, diferenta de performanta fiind de aproximativ 4% in favoarea AMD.

Fara nicio indoiala, cea mai buna placa video high-end este GeForce GTX 670 la un pret de 400$, fiind capabila de o performata asemanatoare cu a unei placi HD 7970. La fel ca AMD, cei de la Gigabyte au folosit overclockingul pentru a crea placa GeForce GTX 670 OC. Chiar daca are un design PCB personalizat, cooler upgradat si overclock inca din fabrica, noua editie OC ramane in standardele normale ale pretului.

Review Gigabyte GeForce GTX 670 OC

Gigabyte GeForce GTX 670 OC, are un PCB care masoara 25.5cm, acesta fiind mai mare decat majoritatea placilor GTX 670. Cu tot cu cooler, lungimea totala a palcii ajunge pana la 27.5cm, fiind similara cu lungimea placilor Radeon HD 7970 si GeForce GTX 680 si care ar putea cauza probleme de compatibilitate cu carcasele ATX standard.

Numele ne poate confirma ca Gigabyte a efectuat putin overclocking, dar inainte de a vorbi viteze, sa exploram mai in detaliu GPU-ul 670 GTX. Placa are 1344 de nuclee CUDA si 7 unitati SMX, cu o unitate SMX si 192 de nuclee CUDA mai putin decat GTX 680.
Memoria subsistemului este identica cu a placii GTX 680, constand in patru controlere pe 64-biti (256-biti), cu 2GB de memorie GDDR5 cu o viteza de 6008MHz(DDR). Latimea de banda de memorie a ramas la 192.2GB/s.

Placa video GTX 670 are o frecventa de clock standard de 915MHz, in timp ce viteza medie Boost Clock este de 980MHz. Gigabyte a crescut frecventa de clock pana la 980MHz si 1058MHz in Boost Clock.

Review Gigabyte GeForce GTX 670 OC
Ceea ce face placa Gigabyte unica, este tehnologia “Racire in triunghi” folosind coolerele WindForce 3X. Coolerele contin trei ventilatoare ce 75mm ultra silentioase. Sub aceste ventilatoare exista un radiator masiv constituit din trei parti conectate prin conducte de caldura de 8mm. Placa contine si un radiator unic pentru a raci modulele de memorie GDDR5. Folosind tehnologia “Racire in triunghi”, Gigabyte sustine ca a redus temperatura cu 10% fata de modelul traditional.


Normal, Gigabyte GTX 670 OC suporta si SLI, deci are o pereche de conectori pentru a uni doua sau mai multe placi. Celelalte porturi sunt pe panoul I/O, unde placa prezinta doi conectori DVI-I, un port HDMI 1.4a si un DisplayPort 1.2.
Cand a venit vorba de energia consumata, placa a depasit cu putin placa standard, ajungand pana la 318 wati, fata de 313 wati cat consuma placa GTX 670.

Bazandu-ne pe rezultatele testelor efectuate de profesionisti, placa si-a atins cu bine scopul, in timp ce concureaza cu HD 7970 la performanta si cu HD 7950 la pret. Placa GTX 670 este cu 15% mai puternica decat HD 7950 si are aceeasi performanta cu HD 7970. Cand vine vorba de versiunea OC de la Gigabyte, putem spune ca aceasta concureaza fara nicio problema cu HD 7970 GHz Edtion si GTX 680, care sunt mult mai scumpe.

Probabil, principalul defect al placii este marimea, cei care vor avea posibilitatea sa achizitioneze o asemenea placa sa fie atenti la marimea carcasei ATX. In rest, placa este un succes. Renuntand la avantajul pretului accesibil, placa a dat dovada de o performanta demna de invidiat, concurand fara nicio problema cu placile din clasa superioara, adica GTX 680 si Radeon HD 7970.

Gigabyte GeForce GTX 670 OC! – Transport Gratuit!

Review Gigabyte GeForce GTX 670 OC

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.