Tehnologia SLI prezenta la placile video

 Tehnologia SLI prezenta la placile video

Acronimul SLI vine de la Scalable Link Interface. Este o creatie a celor de la NVIDIA, unul dintre cei doi dezvoltatori de top care fabrica placi video si unitati de procesare grafice pentru PC-uri si console.
Platforma SLI de la NVIDIA permite conectarea in serie a mai multor placi video la un singur sistem. Teoretic, acest lucru se traduce in performanta vizuala exponential mai mare, mentinand in acelasi timp, capacitatea de a imparti alimentarea cu energie si alte resurse.

SLI uneste procesorul la mai multe placi video intr-un mod scalabil, ceea ce inseamna ca acestea impart actiunile si se compenseaza una pe alta, dupa cum este necesar. SLI este atat un produs hardware, cat si software, odata ce activitatea sa principala se face prin rutine speciale care optimizeaza performanta.
tehnologia SLI
   Principala piata pentru placile SLI este cea a gamingului, deoarece NVIDIA sustine ca aceasta tehnologia stimuleaza exponential performanta. Cea de-a doua placa din lantul de placi va creste performanta cu 100%, iar a treia va creste cu inca 80%. Aceste caracteristici va vor permite sa jucati jocuri la rezolutii mari si la detalii avansate .

Atat placa de baza a computerului, precum si placile video in sine trebuie sa suporte tehnologia SLI si sa aiba o conexiune SLI inclusa. Cu ajutorul aceste tehnologii pot fi conectate pana la patru placi video.
Tineti minte ca ridicarea performantei nu depinde numai de partea hardware, ci si de jocul in sine. Multe jocuri nu ofera suport SLI, ceea ce inseamna ca placile echipate cu aceasta tehnologia nu vor avea vreo crestere a performantei reale si se poate ajunge si la incetinirea placilor.
Informatii Tehnologia SLI
Placile unite cu ajutorul tehnologiei SLI au nevoie si de o sursa de alimentare adecvata pentru a nu aparea probleme. Sursele de alimentare standard nu vor fi suficiente, iar incearcarea de a folosi SLI cu o sursa care ofera energie insuficienta ar putea arde placile video si placa de baza. In general, ar trebui sa folositi o sursa de cel putin 700 de wati atunci cand folositi doua placi video SLI.

Conectori SLI:
Conectori SLI

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

6 Comments

  • […] cu 10% fata de modelul traditional.    Normal, Gigabyte GTX 670 OC suporta si SLI, deci are o pereche de conectori pentru a uni doua sau mai multe placi. Celelalte porturi sunt pe […]

  • Unii au buba la cap!Noroc ca nu mai sunt sloturi pe placa de baza.

  • […] Aceste tehnologii va permit conectarea mai multor placi video pe un singur sistem. Va recomand sa cititi un articol mai complex despre tehnologia SLI. […]

  • ce placa de baza este in poza ?

    • Asus P5N-T Deluxe

  • am o placa de baza asus P8P67 LE care suporta AMD Quad-GPU CrossFireX™ Technology pot face SLI see you doua placi asus nvidia GF GTX 560 ti direct II?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.