Top 5 jocuri gratuite pentru Windows Phone

 Top 5 jocuri gratuite pentru Windows Phone

Telefoanele produse de către Nokia în colaborare cu Microsoft, au primit denumirea de Lumia şi au început să se vândă din ce în ce mai bine. La sfârşitul anului trecut, Microsoft a achiziţionat compania Nokia urmând să producă telefoane cu denumirea de Lumia, sigla celor de la Nokia va dispărea în curând de pe noile gadgeturi, iar cel mai probabil aceasta va fi înlocuită de sigla Windows.


Telefoanele Lumia rulează cu sistemul de operare Windows Phone şi dispun de updateuri periodice pentru îmbunătăţirea experienţei utilizatorilor. Momentan telefoanele Lumia au ca O.S Windows Phone 8.1 în ultima sa variantă, dar cu siguranţă vor urma şi alte updateuri.

Foarte mulţi potenţiali clienţi ai telefoanelor Lumia se întreabă ce aplicaţii foarte populare pe Android şi Iphone, pot regăsi în magazinul Windows Phone, dar mai ales ce jocuri sunt cele mai populare în magazinul online al telefoanelor de la Microsoft. Ei bine, în cele ce urmează vă vom prezenta cele mai bine evaluate 5 jocuri de pe Windows Phone de către utilizatorii acestor telefoane, topul jocurilor disponibile în mod gratuit pentru telefoanele Lumia.

asphalt-8

Locul 1 şi cel mai popular joc de pe Windows Phone este Asphalt 8: Airborne. După cum probabil puteaţi ghici, Asphalt 8 este un joc cu maşini de curse, un joc produs de către Gameloft. Ce îl face cel mai bun joc de pe telefoanele Lumia? Iată câteva dintre atuurile sale:

 • Conţine 47 de maşini de mare viteză, 80% dintre ele fiind maşini noi;
 • Licenţe de top de la fabricanţi precum Lamborghini sau Ferrari;
 • Sunetul motorului şi al maşinii în contact cu mediul sunt foarte reale;
 • Este un joc multiplayer ce poate fi jucat pe contra altor jucători reali;
 • Locaţii de excepţie precum deşertul Nevada, Venetia etc.;
 • Dispune de 8 sezoane cu peste 180 de evenimente doar în modul career, şi multe altele.
 • Despicable-Me-Minion-Rush-windows-phone

  Locul 2 este ocupat de către jocul Despicable Me: Minion Rush al aceluiasi producator. Un joc foarte amuzant în care tu vei controla un Minion care va face diferite trickuri în cursa lui, totul înspre amuzamentul jucatorului. Iată câteva detalii care vorbesc de la sine despre joc:

 • Bucură-te de momentele neprevăzute, hilare şi amuzante ale Minionului tău;
 • Dispuneţi de sute de nivele astfel încât să nu vă puteţi plictisi foarte repede;
 • Locaţii pline de surprize, secrete şi trucuri;
 • Este posibilă customizarea Minionului cu costume speciale, arme şi puteri extra, etc.


 • Locul 3 este ocupat de către aplicaţia Texas Holdem Poker, probabil puţin surprinzător pentru tine dar ce trebuie să ştii despre acest joc de poker este ca a fost cotat ca fiind cel mai bun joc gratuit de poker din intreaga lume de pe toate platformele. Odata ce il veti incerca cu siguranta veti intelege de ce ocupa locul 3, dupa parerea noastra un loc meritat.

  Six Guns-windows-phone

  Pe locul 4 se situează jocul Six Guns, care ar fi putut ocupa cu uşurinţă oricare dintre primele 3 locuri. Six Guns ne spune povestea lui Buck Crosshaw un cowboy de excepţie prin intermediul căruia veţi putea explora o lume fară margini, o lume în care cowboii sunt regăsiţi la fiecare pas, hoţii îşi fac de cap şi creaturi misterioase care îşi fac viaţă în acest joc de aventură. Pe drumul lui către Arizona Buck va întâlni diferite peripeţii precum:

 • Explorarea ţinuturilor Oregon şi Arizona pline de evenimente neprevazute, mistere şi confruntări care te vor implica 100% în povestea jocului;
 • 40 de misiuni cu diferite sarcini: vei călări în curse de cai, vei opri hoţii şi tâlharii, vei avea grijă de valurile de inamici şi multe altele;
 • Ţinutul poate fi numit ţinutul în care ori ucizi ori eşti ucis, vei avea posibilitatea de debloca 8 cai diferiţi, 19 arme diferite şi o multitudine de haine pentru caracter;
 • Cel din urma atuu este că acest joc dispune de modul multiplayer;
 • Think

  Locul 5 este ocupat de jocul Think al cărui nume vorbeşte de la sine despre ce presupune acesta. Jocul antrenează foarte mult mintea, trecând în abstract de multe ori, un joc care stimulează modul de gândire în diferite situaţii, indiferent de complexitate. Think conţine 30 de capitole diferite formate din peste 360 de puzzle-uri, deci, cu siguranţă acesta poate fi ca un antrenament pentru fiecare zi.

  Există şi alte jocuri în magazinul Windows Phone al telefoanelor Lumia precum: Candy Crush Saga, Need for Speed, Assassins Creed, Temple Run, Subway Surfer, jocuri snooker sau biliard şi multe altele.

  HED

  hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

  Poate te interesează şi

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.