Vanzarile de PC au crescut in al doilea trimestru cu 2.4%

 Vanzarile de PC au crescut in al doilea trimestru cu 2.4%

Vanzarile de PC au crescut in al doilea trimestru cu 2.4%;incep tabletele sa fie perturbate?

Vanzarile de PC-uri la nivel mondial din al doilea trimestru al anului 2011 au crescut cu 2,4 la suta,cresteri care se abat de la tendintele precedente si care au determinat întrebarea:au început tabletele sa le fie piata perturbata?
Perturbarea a fost cu siguranta tema într-un nou raport de cercetare de la firma de consultanta Jon Peddie,în cazul în care autorul raportului recunoaste ca vanzarile din al doilea trimestru “nu s-au comportat în conformitate cu ultimii ani în ceea ce priveste caracterul sezonier”,definind 2011 ca “un an anormal”,datorita diverselor strategii de recuperare dupa criza economica 2008-09.

Iata cateva din statisticile pentru al doilea trimestru al anului 2011:

 • Vanzarile totale de PC-uri au crescut cu 6,3 la suta,cu mult peste media ultimilor 10 ani care este de 3,5%,fapt care i-a determinat sa se refere la inventar;
 • Mai mult de 84 milioane de PC-uri livrate la nivel mondial în al doilea trimestru al anului 2011,o crestere de 2,4%, comparativ cu primul trimestru;
 • În aceeasi perioada,graficele au vazut o crestere de 6,3 la suta.Ascensiunea “ar putea fi cauzata acumularii de inventar si au un impact negativ asupra trimestrului 3 sau 4.
 • De la an la an,Intel a cunoscut o crestere de piata (14,7%), AMD a scazut 14,2% si Nvidia au scazut si ei 18,4%. Tendinte similare au fost observate trimestru dupa trimestru;
 • Intel a înregistrat o crestere in medie de 21 la suta la desktop-uri si notebook-uri, datorita procesoarelor Embedded Processor Graphics.EPG a vazut o crestere de 41% trimestru dupa trimestrul;
 • Între timp,AMD HPU a vazut o crestere de 80% trimestru dupa trimestru pentru desktop-uri si notebook-uri;
 • Tabletele iPads si Android “probabil au canibalizat” unele vânzari de netbook-uri.
 • Este acumularea de inventar devreme cauza pregatirii de scoala sau un canal umplut?Peddie nu era sigur,dar a recunoscut ca în caz contrar “comprimate au schimbat natura pietii PC-urilor”-adica,nu suntem siguri daca ele sunt cele care de fapt manânca din vânzari,dar ele pot afecta cresterile si coborarile sezoniere.
  O alta întrebare: Este ciclul de PC-ul obisnuit sa vada în cele din urma o influenta masurabila in sectorul de telefonie mobila? Greu de spus,dar este clar ca întreaga industrie continua sa fie în flux-si ca numerele (si metodologiile) pot necesita control mai profund.

  HED

  hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

  Poate te interesează şi

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.