Tintele rootkit-urilor sunt copiile piratate ale Windows Xp

 Tintele rootkit-urilor sunt copiile piratate ale Windows Xp

In timpul studiului de sase luni,cercetatorii de la Avast au descoperit 630,000 rootkit-uri Windows,afland ca majoritatea au infectat copiile piratate ale Windows XP.

Potrivit studiului,74% de infectii au provenit de la Windows XP,fata de 17% pentru Vista si doar 12% de la Windows 7.De asemenea,studiul a constatat ca rootkit-urile care infecteaza prin intermediul MBR au fost responsabile pentru peste 62% toate infectiile rootkit.Liderul clar în infectia rootkit a fost familia Alureon (TDL4/TDL3),responsabila pentru 74% din infectii.

Cu milioane de PC-uri in spatele zidului WGA (Windows Genuine Advantage),numarul de infectii este predispus sa creasca.Nesurprinzator,cercetatorii contribuie la limitarea numarului de infectii,care afecteaza Windows 7 la disponibilitatea de UAC, PatchGuard and Driver Signing fiind incluse in cele mai recente versiuni Windows.

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.