Tintele rootkit-urilor sunt copiile piratate ale Windows Xp

 Tintele rootkit-urilor sunt copiile piratate ale Windows Xp

In timpul studiului de sase luni,cercetatorii de la Avast au descoperit 630,000 rootkit-uri Windows,afland ca majoritatea au infectat copiile piratate ale Windows XP.

Potrivit studiului,74% de infectii au provenit de la Windows XP,fata de 17% pentru Vista si doar 12% de la Windows 7.De asemenea,studiul a constatat ca rootkit-urile care infecteaza prin intermediul MBR au fost responsabile pentru peste 62% toate infectiile rootkit.Liderul clar în infectia rootkit a fost familia Alureon (TDL4/TDL3),responsabila pentru 74% din infectii.

Cu milioane de PC-uri in spatele zidului WGA (Windows Genuine Advantage),numarul de infectii este predispus sa creasca.Nesurprinzator,cercetatorii contribuie la limitarea numarului de infectii,care afecteaza Windows 7 la disponibilitatea de UAC, PatchGuard and Driver Signing fiind incluse in cele mai recente versiuni Windows.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.