42 de procente din PC-uri vor rula pe Windows 7

 42 de procente din PC-uri vor rula pe Windows 7

Gartner: 42 de procente din PC-uri vor rula pe Windows 7 pana la sfarsitul anului

   Pana la sfarsitul anului 2011,42 % din PC-urile folosite vor rula pe Windows 7,potrivit unei prevederi data de Gartner Inc.
Gartner prezice si ca 94% din PC-urile vandute in acest an vor avea instalat Windows 7 ca sistem de operare,au spus analistii pe 9 august.De asemenea,imbunatatirile din domeniul IT din 2010 si 2011 au accelerat implementarea Windows 7 in Statele Unite si in Asia Pacifica pe piata intreprinderilor.
   Analistii au avertizat ca „economia este incerta in Europa de Vest,instabilitate politica in tarile din Orientul Mijlociu si Africa si incetinirea economiei din Japonia de dupa cutremurul si tsunamiul din Martie 2011 ne vom indrepta spre o intarziere a implementarii Windows 7 in regiunile specificate.”
   Alte previziuni de la Gartner privind „analiza prognozelor:piata sistemelor de operare PC la nivel mondial in 2008-2015 si update 2011:
-„Windows 7 este probabil sa fie ultima versiune de sistem de operare Microsoft, care este implementata în toata lumea. În viitor, multe organizatii vor folosi, de asemenea, arhitecturi client alternative de computing pentru PC-urile standard care au sistemul de operare Windows si pentru a se muta spre virtualizare si cloud computing în urmatorii cinci ani.”
-„Pâna la sfârsitul anului 2011, aproape 635 milioane de PC-uri în toata lumea se asteapta sa fie livrate cu Windows 7.”
-Vanzarile Apple pe piata PC-urilor continua sa creasca. Pâna la sfârsitul anului 2011, Mac OS va fi in 4,5 la suta din PC-uri din intreaga lume, fata de 4 la suta în 2010, urmand ca pâna în 2015, acest numar ar putea ajunge la 5,2 la suta.
-Vanzarile Linux de desktop-uri vor ramane la acelasi nivel în urmatorii cinci ani, cu o cota de sub 2 la suta.
-Sistemule de operare de la Google Chrome si anume Android si webOS, nu va castiga nici o parte semnificativa de PC-uri în urmatorii câtiva ani.
   In iunie anul acesta analistii au descoperit ca Windows 7 ruleaza pe 21 % din sistemele corporatiilor,cu Windows XP la nivelul de 60 % din toate PC-urile din afaceri.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.