Adobe Edge unealta de design HTML5

 Adobe Edge unealta de design HTML5

Adobe Edge debuteaza in modul de previzualizare ca o unealta de design HTML5

Adobe incalzaste HTML5 cu noul proiect bazat pe o platforma de design numit Edge,care este capabil sa lucreze nativ cu limba. Fundamental, Adobe Edge este „o noua unealta de design interactiva care lasa profesionistii creativi sa construiasca continut web animat folosit standarde ca HTML,CSS si Javascript”,potrivit declaratiei lui Devon Fernandez,un manager de productie al segmentului web Adobe.

Cuvintele cheie sunt miscare si interactiune pentru ca sofware-ul permite designerilor si dezvoltatorilor sa aduge miscare si sa se mute in jurul layerelor usor si repede folosind WebKit fara a deranja aspectele CSS.Utilizatorii pot obtine control si posibilitatea de a se muta in jurul pieselor folosind o interfata cronologica,vazuta in exemplul de ma jos.

   

De acolo, continutul ar trebui sa fie suportat de cele mai multe browsere si sisteme de operare mobile,cum ar fi Firefox,Chrome,Internet Explorer,precum si Android,WebOS si iOS (tot fan HTML5).

Mark Andres de la Adobe a remarcat ca Edge „se va ridica de la sol in productia de animatii pentru ca lucreaza pe HTML-nu doar sa genereze un fisier HTML.”

Edge si-a facut deja o data o aparitie scurta înainte de Adobe MAX 2010, si este destinat sa complementeze restul din Adobe Creative Suite 5.5,mai ales Flash Professional.Adobe a recunoscut ca „interfata este similara cu Adobe Photoshop,dar designerii creeaza într-adevar HTML.”

   

Adobe Edge va fi disponibil pentru download de la Adobe Labs incepand de Luni,1 August la 12:01AM.Previzualizarea publica este gratuita si va avea updateuri de rutina de-a lungul timpului. Cu toate acestea, Adobe nu a putut raspunde de cat de lunga va fi perioada de trial inainte de a fi lansata versiunea finala.De asemenea,nu au putut raspunde cat va costa versiunea finala.Deci luati-va copiile free ale previzualizarii cat mai puteti!

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.