Google a introdus prima animatie pe panza HTML5

 Google a introdus prima animatie pe panza HTML5

   Google a lansat prima sa pagina cu o animatie care urmeaza sa fie construita folosind doar panaza HTML5, un element de web standard,care permite dezvoltatorilor sa redea imaginile bitmap dinamice si forme 2D.
   Inginerul de software de la Google,Jered Wierzbicki a venit cu ideea dupa ce a vazut creatiile lui Alexander Calder la Muzeul de Arta Contemporana din Chicago,a relatat el joi într-un post pe blog:”Acesta este primul Google Doodle efectuat utilizând în întregime panza HTML5,astfel încât aveti nevoie sa utilizati un browser modern pentru a interactiona cu el.Acesta ruleaza pe o simulare fizica a geometriei mobile,iar apoi face redare 3D in timp real,cu grafica vectoriala.”
   Într-adevar,un test rapid al animatiei ne-a aratat ca lucreaza ca un obiect interactiv în Chrome si Firefox 5,dar in Internet Explorer-atât IE9 cat si platforma previzualizata IE10-afiseaza numai ca o imagine 2D imobila.

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.