HP a intrat in lumea Chrome si Android

 HP a intrat in lumea Chrome si Android

Cel mai mare producator de PC-uri Windows a devenit adeptul religiei Google. CEO-ul Hewlett-Packard, Meg Whitman, a iesit si a declat ca „dispozitivele Wintel (Windows-Intel) sunt inlocuite agresiv de catre PC-urile bazate pe ARM si dispozitive mobile care ruleaza sisteme de operare competitive”, referindu-se la dispozitivele Chrome OS si Android. Aceasta a mai declarat ca „partenerii pe termen lung, ca Intel si Microsoft, devin din ce in ce mai repede competitori fara rezultate„.

Dion Weisler, vice presedinte executiv al HP pentru sisteme personale si printare s-a alaturat CEO-ului spunand ca „Chrome si Android reprezinta o oportunitate de 46 de miliarde de dolari„. Chiar daca acestia au declarat ca schimbarea este inevitabila, HP va continua sa ofere o gama de produse Windows, incluzand laptopuri Windows 8.1 cum ar fi HP Spectre 13, insa va aparea o noua serie de dispozitive Chrome si Android.

Mai jos voi exemplifica cateva dispozitive care vor face parte din gama Google:

hp_chromebook_11_colors

Chromebook 11, anuntat in aceasta saptamana, este un laptop de 11.6 inch care va rula sistemul de operare Chrome bazandu-se pe procesorul de top Samsung Exynos 5250. Va cantari aproximativ 1.5kg, va avea o grosime de aproximativ 0.7 inch si un pret de 279 de dolari.

HP_Slate_8_Pro

Tableta The Slate 8 Pro de 8 inch va avea un display IPS cu o rezolutie de 1600×1200 pixeli, un procesor Tegra 4 de la Nvidia si 2GB memorie RAM. Referindu-ne la pixeli, acesta bate Samsung Galaxy Note 8 si Galaxy Tab 3, care au o rezolutie de 1280×800 pixeli, iar iPad Mini nici nu mai trebuie mentionat.

Chromebook_14

Chromebook 14, setat la un pret de 299 de dolari a fost primul din noua serie si intrarea pe piata cu produse Google. Acesta ruleaza cu un procesor Intel Celeron, insa doar timpul ne va spune daca HP va opta pentru Intel in continuare sau se va baza pe furnizori de ARM ca Samsung, Nvidia sau Qualcomm.

Alte produse Android anuntate saptamana aceasta includ HP Slate Extreme si HP Slate HD.

Andrei

https://www.blasterzone.ro

Hardware Reviewer; Pasionat de Hardware si Software. Daca aveti nevoie de ajutor, sau alte nelamuriri in privinta unor probleme IT nu ezitati sa lasati un comentariu, va voi raspunde in limita timpului disponibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.