AMD fabrica noul procesor Llano

 AMD fabrica noul procesor Llano

AMD fabrica noul procesor Llano APU de 32nm (Accelerated Processing Units) catre clienti, afirmand ca procesorul va fi disponibil la mijlocul anului 2011. Interimarul companiei CEO, Thomas Seifert, a facut acest anunt in timpul unei conferinte de presa in aceasta dimineata in care s-au intalnit pentru a discuta despre o schimbare in furnizare componentelor AMD cu partenerul sau de fabricatie, GlobalFoundries.


Llano, care poate fi un procesor dual- sau quad-core combinat cu un procesor grafic DirectX 11, nu va fi primul APU al celor de la AMD. Este deja fabricata versiunea C-Series (nume de cod Ontario) si E-Series (nume de cod Zacate) APU, fabricate in manufacturi diferite TSMC, pe o tehnologie de 40nm. Dar,aceste procesoare low-power APU sunt proiectate pentru netbook-uri mici si laptopuri ultra-subtiri.

AMD Llano este primul procesor pe 32nm, un pas important pentru a ramane in competitie cu Intel, care a fabricat chip-uri pe 32nm din ianuarie 2010. In plus, Llano este un procesor mai puternic decat curentul APU, care va da AMD-ului un concurent pentru dual-core,adica Core i3 (Sandy Bridge) procesoare pentru laptop-uri si pc-uri care alcatuiesc cea mai mare parte a vânzarilor. AMD are un procesor pc separat, cu numele de cod Zambezi, in versiunile quad- si eight-core, care va concura cap-la-cap cu cele mai rapide procesoare, adica Intel Core i5 si Core i7.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.